Skip the navigation

Hashbrownnestjes met kaas in de pan

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Cheesy Skillet Hash Brown Nests

Krokante goudbruine aardappeltjes, gesmolten kaas en smeuïge dooiers – het perfecte ontbijt in één enkele pan.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden20min
Koken15min

Hulpmiddelen

FoodProcessorFoodProcessor

Ingrediënten

Serveren

530 g

aardappelen

115 g

boter

170-225 g

cheddarkaas

1/2 theelepel

zout

1 theelepel

zwarte peper

1/2 theelepel

knoflookpoeder

4

eieren

1

lente-uitje

Stap voor stap

  1. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in 3 stukjes. Plaats de raspschijf in de KitchenAid 3,1 L Foodprocessor. Sluit het deksel en zet de processor op lage snelheid. Voeg vervolgens de aardappelstukjes toe via de vulopening en gebruik de stamper om de aardappelen door de rasp te stampen. Schakel de machine uit, verwijder grote aardappelstukken van de bovenkant van het mes en doe de geraspte aardappelen in een vergiet. Spoel de aardappelen af onder koud water tot het water helder blijft en leg ze dan op een propere keukenhanddoek op een bakplaat. Dep de geraspte aardappelen zoveel mogelijk droog, dek de bakplaat af met een propere handdoek en laat de aardappelen daarna minstens 10 minuten rusten.

  2. Terwijl de aardappelen rusten, veeg je de werkkom uit en plaats je hem terug in het voetstuk van de processor. Plaats de raspschijf erin, sluit het deksel en zet de processor op lage snelheid. Voeg vervolgens de cheddarkaas toe via de vulopening en gebruik de stamper om de kaas door de rasp te stampen. Schakel de machine uit, doe de geraspte kaas in een kom en zet ze aan de kant.

  3. Verhit een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg 4 eetlepels boter toe aan de pan, gevolgd door de geraspte aardappelen. Gebruik een spatel om de aardappelen door de boter te roeren en ze gelijkmatig te bedekken. Bestrooi ze daarna met zout, peper en knoflookpoeder en roer alles nog eens. Vervolgens druk je de aardappelen in een laagje en laat je ze 2-3 minuten lang ongestoord en zonder deksel bakken. Roer de aardappelen opnieuw, voeg nog een eetlepel boter aan de pan toe, druk de boter in en laat de aardappelen nog eens 2-3 minuten lang ongestoord en zonder deksel bakken. Herhaal het proces nog een derde en vierde keer. Wanneer de aardappelen lichtjes krokant beginnen te worden, strooi je twee derde van de geraspte cheddarkaas over de bovenste laag aardappelen. Gebruik de spatel om de kaas in de geraspte aardappelen te nestelen. Draai de aardappelen nu voorzichtig, gedeelte per gedeelte, om en probeer de lagen niet al te veel te verstoren.

  4. Maak vier ‘nestjes’ in de aardappelen in elk kwadrant van de pan. (LET OP: de nestjes zouden een vrij oppervlak moeten maken in de bodem van de pan, waar je het ei gaat breken). Voeg een klontje boter toe aan elk nestje en breek er daarna telkens een ei in. Gebruik de hoek van je spatel om het eiwit voorzichtig in de omringende geraspte aardappelen te trekken, maar let wel op dat je de dooier niet breekt. Strooi nu nog een beetje cheddarkaas over de aardappelen rond de eieren en dek de pan af. Bak alles gedurende 3-4 minuten, of tot het eiwit gestold is en de dooier naar wens is.

  5. Bestrooi met zoutvlokken, gehakte lente-uien en serveer onmiddellijk.