Vorige bladzijde

Kabeljauwhaasje met schaaldieren

VOORBEREIDING - Snij het preiwit in juliennereepjes, sauteer ze in 30 g boter en breng op smaak met peper en zout. Dek af en kook 10 minuten op een laag vuur.  Voeg de zeste van de ingelegde citroen toe. Blancheer de blaadjes van de spruiten en doe ze in een pan met een eetlepel gesmolten boter.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

19

Ingrediënten

3

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

Breng op smaak met peper en zout.  Kruid de kabeljauwhaasjes en bak in een pan met 2 cl olijfolie op een laag vuur, 3 à 4 minuten aan elke kant.  Voeg een eetlepel boter toe en lepel deze rijkelijk over de vis.

Ingrediënten

  • Vier stukken van 150 gkabeljauwhaasje (stuk van de filet)
  • 2prei, witte deel
  • 200 gspruiten
  • 40 gquinoa plus 40 g gekookte rode linzen
  • 60 ggeschaafde parmezaanse kaas
  • 60 ggerookte ham
  • 1kleine opgelegde citroen
  • 8bieslooksprietjes
  • 50 gboter
  • 4 clolijfolie
  • naar smaakpeper en zout
  • -voor de saus
  • 500 gkokkels en scheermesjes
  • 20 clwitte wijn
  • 150 ggehakte sjalot
  • ½ busseldragon
  • 20 gboter
  • 2 clolijfolie
  • 5 clslagroom
Maak het nu
  • Stap 1

    VOORBEREIDING - Snij het preiwit in juliennereepjes, sauteer ze in 30 g boter en breng op smaak met peper en zout. Dek af en kook 10 minuten op een laag vuur. Voeg de zeste van de ingelegde citroen toe. Blancheer de blaadjes van de spruiten en doe ze in een pan met een eetlepel gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout. Kruid de kabeljauwhaasjes en bak in een pan met 2 cl olijfolie op een laag vuur, 3 à 4 minuten aan elke kant. Voeg een eetlepel boter toe en lepel deze rijkelijk over de vis.

  • Stap 2

    VOOR DE SAUS -  Smelt de boter in een sauspan en voeg de gehakte sjalotten toe, gevolgd door de kokkels, de scheermesjes en de witte wijn. Dek af en kook tot de schelpen open gaan. Verwijder de schelpen en bewaar het vocht. Blancheer de blaadjes dragon 1 minuut en laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water (zodat ze hun kleur behouden) en giet af. Pureer de dragon en voeg 2 cl olijfolie toe. Breng de bouillon van schaaldieren aan de kook, voeg de slagroom en de gepureerde dragon toe. Emulgeer vooraleer op te dienen.

  • Stap 3

    DRESSEREN -  Leg het kabeljauwhaasje op een bedje van prei in het midden van een diep bord. Verdeel een aantal spruitenblaadjes en wat schaaldieren over het bord. Giet voorzichtig de saus rond de vis. Werk af met een streep rode linze en quinoa boven de vis en rond de rand van het bord. Garneer met de reepjes gerookte ham, de geschaafde Parmezaanse kaas, de rest van de schaaldieren en de bieslooksprietjes.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.

Kabeljauwhaasje met schaaldieren

Stap 1

VOORBEREIDING - Snij het preiwit in juliennereepjes, sauteer ze in 30 g boter en breng op smaak met peper en zout. Dek af en kook 10 minuten op een laag vuur. Voeg de zeste van de ingelegde citroen toe. Blancheer de blaadjes van de spruiten en doe ze in een pan met een eetlepel gesmolten boter. Breng op smaak met peper en zout. Kruid de kabeljauwhaasjes en bak in een pan met 2 cl olijfolie op een laag vuur, 3 à 4 minuten aan elke kant. Voeg een eetlepel boter toe en lepel deze rijkelijk over de vis.

Stap 2

VOOR DE SAUS -  Smelt de boter in een sauspan en voeg de gehakte sjalotten toe, gevolgd door de kokkels, de scheermesjes en de witte wijn. Dek af en kook tot de schelpen open gaan. Verwijder de schelpen en bewaar het vocht. Blancheer de blaadjes dragon 1 minuut en laat ze vervolgens schrikken in ijskoud water (zodat ze hun kleur behouden) en giet af. Pureer de dragon en voeg 2 cl olijfolie toe. Breng de bouillon van schaaldieren aan de kook, voeg de slagroom en de gepureerde dragon toe. Emulgeer vooraleer op te dienen.

Stap 3

DRESSEREN -  Leg het kabeljauwhaasje op een bedje van prei in het midden van een diep bord. Verdeel een aantal spruitenblaadjes en wat schaaldieren over het bord. Giet voorzichtig de saus rond de vis. Werk af met een streep rode linze en quinoa boven de vis en rond de rand van het bord. Garneer met de reepjes gerookte ham, de geschaafde Parmezaanse kaas, de rest van de schaaldieren en de bieslooksprietjes.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.