Skip the navigation

Kaneel koffiecake

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Cinnamon Coffee Cake

Een eenvoudig recept voor een heerlijke zelfgemaakte cake.

Duration
Totaal1h5
Voorbereiden5min
Koken1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingrediënten

Serveren

200 g

kristalsuiker

55 g

ongezouten boter, zacht

2

grote eieren, kamertemperatuur

75 g

volvette zure room

240 g

bloem

1/2 eetlepel

bakpoeder

1/2 theelepel

zout

1/2 theelepel

puur vanille-extract

100 ml

koffie

20 g

ongezouten boter, zacht (streuseltopping)

100 g

kristalsuiker (streuseltopping)

1 theelepel

bloem (streuseltopping)

1 theelepel

gemalen kaneel (streuseltopping)

Stap voor stap

  1. Stel het KitchenAid koffiezetapparaat in en zet de koffie. Meet 100 ml koffie af en zet dit even apart.


  2. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout op snelheid 4. Zet apart.


  3. Doe boter en suiker de kom van een mixer/keukenrobot. Meng gedurende 1 minuut op snelheid 4 met de platte menghaak.


  4. Voeg eieren, zure room, koffie en vanille-extract toe. Meng gedurende 30 seconden op snelheid 4.


  5. Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar en mix op snelheid 2 totdat alles gemengd is.


  6. Giet het beslag in een bakblik dat is bedekt met bakpapier.


  7. Streuseltopping: doe bloem, suiker, kaneel en boter in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix tot het mengsel kruimelig is.


  8. Strooi de streuseltopping over het cakebeslag.


  9. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 °C. De cake is klaar als je een tandenstoker in het midden kunt steken en die er schoon uitkomt. Laat de cake 20 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.