Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.
Ingrediënten
Stap 1
Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.
Stap 2
Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.
Stap 3
Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.
Stap 4
Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.
Stap 5
Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.
Stap 6
Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.
Stap 7
Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.
Stap 8
Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.
Stap 9
De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Jacqueline Mercorelli
Stap 1
Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.
Stap 2
Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.
Stap 3
Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.
Stap 4
Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.
Stap 5
Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.
Stap 6
Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.
Stap 7
Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.
Stap 8
Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.
Stap 9
De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.