Vorige bladzijde

Koude erwtensoep met hazelnoten

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

15'

Totaal

Ingrediënten

  • 1 kgverse erwten, ongeveer 300 g gedopt
  • ½ lkippenbouillon, indien mogelijk zelfgemaakt
  • Een bosjebieslook
  • 5 clhazelnootolie
  • 10 clslagroom
  • naar smaakpeper
  • naar smaaktabasco
  • Een handvolgeroosterde hazelnoten, grof gehakt
Maak het nu
  • Stap 1

    Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

  • Stap 2

    Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

  • Stap 3

    Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 4

    Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 5

    Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

  • Stap 6

    Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

  • Stap 7

    Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

  • Stap 8

    Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

  • Stap 9

    De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.

Koude erwtensoep met hazelnoten

Stap 1

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Stap 2

Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

Stap 3

Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 4

Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 5

Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

Stap 6

Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

Stap 7

Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

Stap 8

Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

Stap 9

De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.