i
Vorige bladzijde

Koude erwtensoep met hazelnoten

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

8

Ingrediënten

9

Stappen

Tijd

15'

Voorbereiding

15'

Totaal

Ingrediënten

  • 1 kgverse erwten, ongeveer 300 g gedopt
  • ½ lkippenbouillon, indien mogelijk zelfgemaakt
  • Een bosjebieslook
  • 5 clhazelnootolie
  • 10 clslagroom
  • naar smaakpeper
  • naar smaaktabasco
  • Een handvolgeroosterde hazelnoten, grof gehakt
Maak het nu
  • Stap 1

    Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

  • Stap 2

    Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

  • Stap 3

    Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 4

    Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

  • Stap 5

    Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

  • Stap 6

    Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

  • Stap 7

    Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

  • Stap 8

    Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

  • Stap 9

    De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor nieuws en aanbiedingen van KitchenAid en profiteer van 5% korting op je volgende aankoop.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga ermee akkoord om aangepaste marketingcommunicatie te ontvangen van KitchenAid en andere merken van WhirlPool Corporation, evenals een eenmalige 5% korting op mijn volgende aankoop.



Je kunt je persoonlijke kortingscode maar één keer verzilveren op kitchenaid.nl. Deze kan niet worden gecombineerd met andere KitchenAid kortingen of promoties. Je ontvangt de kortingscode via een e-mail wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt. Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Koude erwtensoep met hazelnoten

Stap 1

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Stap 2

Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

Stap 3

Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 4

Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Stap 5

Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

Stap 6

Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

Stap 7

Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

Stap 8

Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

Stap 9

De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.