Koude erwtensoep met hazelnoten

Geschreven door: Jacqueline Mercorelli

Voorbereiding

15min.

Franch chefs

Een frisgroene verwelkoming van de lente

Voor dit verfrissende en smaakvolle <strong>voorgerecht</strong> dat geïnspireerd is op een recept van de broers Pourcel, is het erg belangrijk voor de onovertroffen smaak dat je verse <strong> erwten</strong> uit de tuin gebruikt. Voor de garnituur en knapperigheid, heb ik wat jonge erwtenscheutjes, schilfers van geroosterde hazelnoten en natuurlijk heerlijke hazelnootolie van Moulin de Chanaz gebruikt.

Ingrediënten

  • 1 kg verse erwten, ongeveer 300 g gedopt
  • ½ l kippenbouillon, indien mogelijk zelfgemaakt
  • Een bosje bieslook
  • 5 cl hazelnootolie
  • 10 cl slagroom
  • naar smaak peper
  • naar smaak tabasco
  • Een handvol geroosterde hazelnoten, grof gehakt

Kook de erwten 3 minuten in zout water en spoel ze onmiddellijk af onder ijskoud water. Laat uitlekken.

Doe de erwten in de beker van de KitchenAid Artisan blender met ½ l zelfgemaakte kippenbouillon en de gehakte bieslook. Blend alles fijn. Voeg 5 cl hazelnootolie toe, vervolgens de peper, Tabasco en 10 cl lichte room. Blend opnieuw en zeef indien nodig. Zet in de koelkast. Vooraleer op te dienen, druppel er wat hazelnootolie in, strooi er wat schilfers van geroosterde hazelnoten over en garneer met een paar verse erwtenscheuten.

Tip: Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Maak deze soep tijdens het erwtenseizoen met verse erwten en zelfgemaakte kippenbouillon. Je kan ook diepgevroren erwten gebruiken. Kies in dat geval voor middelgrote, biologische erwten.

Vervang zelfgemaakte kippenbouillon door ½ l water en 2 biologische bouillonblokjes.

Gebruik andere kruiden, zoals munt, koriander, enz.

Bewaar een aantal volledig erwten en voeg ze toe als garnituur voor wat extra knapperigheid.

Gebruik hazelnoten met het IGP-keurmerk, bij voorkeur hazelnoten uit Piemonte.

De scheuten zijn verkrijgbaar in biowinkels en kunnen worden weglaten. Je kan de erwtenscheuten vervangen door andere scheutvariëteiten.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.