Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.
Ingrediënten
Stap 1
Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.
Stap 2
Doe de bloem en het zout in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot samen met de koude boter (in blokjes gesneden). Bevestig de deeghaak en mix 2 minuten op stand 1. Controleer nu of je een eetlepel koud water moet toevoegen (dit is nodig wanneer er veel droge kruimels onderaan de kom liggen). Blijf nog eens 2 minuten kneden en voeg nog een lepel water toe, maar alleen wanneer dit nodig is.
Stap 3
Wanneer het deeg zich rond de haak wikkelt, stop met mixen, haal het deeg uit de kom, bedek het met vershoudfolie en zet het 20 minuten in de koelkast.
Stap 4
Spoel de courgettes, snijd ze in dunne schijfjes, leg ze in een pan met de olie en prei, en bak ze 5 minuten op een laag vuur.
Stap 5
Rol het deeg uit met een deegrol tot het deeg nog ongeveer 4 mm dik is.
Stap 6
Druk met een uitsteekvorm 8 cirkels uit met een diameter die 3 cm groter is dan de bakvormen. Leg de deegcirkels in de vormen, doorprik de bodem van de cirkels met een vork en bak 12 minuten in een voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven, maar schakel de oven niet uit.
Stap 7
Mix in een kom de eieren, de room, een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Stap 8
Leg de courgettes en prei in een lege quichevorm, bedek met het ei- en roommengsel, en zet 15-20 minuten in de oven of tot het oppervlak vast en goudbruin is. Dien op met een verse salade.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.
Stap 2
Doe de bloem en het zout in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot samen met de koude boter (in blokjes gesneden). Bevestig de deeghaak en mix 2 minuten op stand 1. Controleer nu of je een eetlepel koud water moet toevoegen (dit is nodig wanneer er veel droge kruimels onderaan de kom liggen). Blijf nog eens 2 minuten kneden en voeg nog een lepel water toe, maar alleen wanneer dit nodig is.
Stap 3
Wanneer het deeg zich rond de haak wikkelt, stop met mixen, haal het deeg uit de kom, bedek het met vershoudfolie en zet het 20 minuten in de koelkast.
Stap 4
Spoel de courgettes, snijd ze in dunne schijfjes, leg ze in een pan met de olie en prei, en bak ze 5 minuten op een laag vuur.
Stap 5
Rol het deeg uit met een deegrol tot het deeg nog ongeveer 4 mm dik is.
Stap 6
Druk met een uitsteekvorm 8 cirkels uit met een diameter die 3 cm groter is dan de bakvormen. Leg de deegcirkels in de vormen, doorprik de bodem van de cirkels met een vork en bak 12 minuten in een voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven, maar schakel de oven niet uit.
Stap 7
Mix in een kom de eieren, de room, een snuifje nootmuskaat, peper en zout.
Stap 8
Leg de courgettes en prei in een lege quichevorm, bedek met het ei- en roommengsel, en zet 15-20 minuten in de oven of tot het oppervlak vast en goudbruin is. Dien op met een verse salade.