De lente is aangebroken! Hoog tijd voor een zelfgemaakte brunch! Het kost maar een paar minuten om deze heerlijke kwarkbollen te bereiden: een oer-Hollands gerecht. Eet ze warm of koud met yoghurt en bosbessen.
Ingrediënten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Meng in een kom de droge ingrediënten: speltbloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Zet opzij.
Stap 3
Meng de cottagecheese en eieren in een KitchenAid mixer/keukenrobot met platte menghaak. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Voeg de havermout en bosbessen toe en meng kort.
Stap 4
Verdeel het deeg over 10 kleine ballen en leg ze op een bakplaat.
Stap 5
Bak de kwarkbollen 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
TIP
De kwarkbollen zijn warm het lekkerst, maar koud smaken ze ook erg goed.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Meng in een kom de droge ingrediënten: speltbloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Zet opzij.
Stap 3
Meng de cottagecheese en eieren in een KitchenAid mixer/keukenrobot met platte menghaak. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Voeg de havermout en bosbessen toe en meng kort.
Stap 4
Verdeel het deeg over 10 kleine ballen en leg ze op een bakplaat.
Stap 5
Bak de kwarkbollen 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
TIP
De kwarkbollen zijn warm het lekkerst, maar koud smaken ze ook erg goed.