Vorige bladzijde

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Spoel de quinoa in een fijne zeef.   Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.   Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.   Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.

Begin met koken

Details

18

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

 Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Ingrediënten

  • 250 gquinoa, rood en wit
  • 500 mlwater
  • 2-3 elolijfolie
  • naar smaakzeezout
  • 40 ggedroogde cranberry’s
  • 3 elbalsamico-azijn
  • 40 ggemengde noten, zoals pompoen-, pijnboom, zonnebloempitten
  • 1lente-ui, dun gesneden
  • 1kleine rode chili, fijn gehakt
  • 1kleine rode ui, dun gesneden, 10 minuten in koud water gedompeld & uitgelekt
  • 200 gkleine boontjes (prinsessenboontjes)
  • 100 ggerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 1-2 wortelen, geschild
  • ½rode kool, ongeveer. 150 g
  • 1zoete aardappel, ongeveer. 300 g gewassen en gedroogd
  • 1 elolijfolie
  • -verse kruiden - basilicum, marjolein & peterselie, fijn gehakt
  • van ½ a granaatappelpitten
Maak het nu
  • Stap 1

    Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

  • Stap 2

    Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

  • Stap 3

    Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

  • Stap 4

    Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Stap 1

Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Stap 2

Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

Stap 3

Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

Stap 4

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.