Spoel de quinoa in een fijne zeef. Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken. Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak. Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.
Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.
Ingrediënten
Stap 1
Spoel de quinoa in een fijne zeef. Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken. Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak. Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn. Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.
Stap 2
Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade. Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.
Stap 3
Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor. Roer los en meng onder de salade.
Stap 4
Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten. Voeg warm toe aan de salade. Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Cynthia Barcomi
Stap 1
Spoel de quinoa in een fijne zeef. Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken. Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak. Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn. Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.
Stap 2
Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade. Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.
Stap 3
Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor. Roer los en meng onder de salade.
Stap 4
Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten. Voeg warm toe aan de salade. Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!