Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Geschreven door: Cynthia Barcomi

Voorbereiding

30min.

German chef

Het goud van de Inca's

Iedereen heeft het momenteel over<strong> quinoa</strong> (keenwah uitgesproken) en ik vind het heerlijk!  Het "goud van de Inca's" zit boordevol eiwitten, ijzer, vezels, lysine alsook veel vitamine B2. Quinoa is licht en heeft een nootachtige smaak, en geeft je energie.  Gebruik de schaaf- en rasphulpstukken van de <strong>KitchenAid foodprocessor</strong> om de groenten voor dit gerecht klaar te maken. Het is een feest van smaken en kleuren.

Ingrediënten

  • 250 g quinoa, rood en wit
  • 500 ml water
  • 1 el olijfolie
  • naar smaak zeezout
  • 40 g gedroogde cranberry’s
  • 3 el balsamico-azijn
  • 40 g gemengde noten, zoals pompoen-, pijnboom, zonnebloempitten
  • 1 lente-ui, dun gesneden
  • 1 kleine rode chili, fijn gehakt
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden, 10 minuten in koud water gedompeld & uitgelekt
  • 200 g kleine boontjes (prinsessenboontjes)
  • 100 g gerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 1-2  wortelen, geschild
  • ½ rode kool, ongeveer. 150 g
  • 1 zoete aardappel, ongeveer. 300 g gewassen en gedroogd
  • - verse kruiden - basilicum, marjolein & peterselie, fijn gehakt
  • van ½ a granaatappel pitten

Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.