Vorige bladzijde

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Spoel de quinoa in een fijne zeef.   Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.   Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.   Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.

Begin met koken

Details

18

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

 Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Ingrediënten

  • 250 gquinoa, rood en wit
  • 500 mlwater
  • 2-3 elolijfolie
  • naar smaakzeezout
  • 40 ggedroogde cranberry’s
  • 3 elbalsamico-azijn
  • 40 ggemengde noten, zoals pompoen-, pijnboom, zonnebloempitten
  • 1lente-ui, dun gesneden
  • 1kleine rode chili, fijn gehakt
  • 1kleine rode ui, dun gesneden, 10 minuten in koud water gedompeld & uitgelekt
  • 200 gkleine boontjes (prinsessenboontjes)
  • 100 ggerookte tofu, in kleine blokjes gesneden
  • 1-2 wortelen, geschild
  • ½rode kool, ongeveer. 150 g
  • 1zoete aardappel, ongeveer. 300 g gewassen en gedroogd
  • 1 elolijfolie
  • -verse kruiden - basilicum, marjolein & peterselie, fijn gehakt
  • van ½ a granaatappelpitten
Maak het nu
  • Stap 1

    Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

  • Stap 2

    Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

  • Stap 3

    Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

  • Stap 4

    Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.

Pittige quinoa met aromatische kruiden, groenten en gerookte tofu

Stap 1

Spoel de quinoa in een fijne zeef.  Voeg kokend water toe, zet het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 23 minuten koken.  Giet de quinoa in een grote kom, voeg olijfolie en zeezout toe naar smaak.  Doe de cranberry’s bij de nog warme quinoa samen met de azijn.  Roer de salade wat op met een lepel om af te koelen vooraleer de noten, lente-ui, gehakte chili en rode ui erbij te doen. Zet opzij.

Stap 2

Verwijder de boven- en onderkant van de prinsessenboontjes en kook 2 minuten. Laat ze schrikken in ijskoud water, laat uitlekken en droog met keukenpapier. Voeg toe aan de salade.  Mix er de in blokjes gesneden gerookte tofu onder.

Stap 3

Rasp de wortelen en rode kool met het rasphulpstuk van de foodprocessor.  Roer los en meng onder de salade.

Stap 4

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 200°C. Snij met het dikke snijhulpstuk van de foodprocessor de zoete aardappel in schijfjes. Verdeel ze over de bakplaat, giet er wat olijfolie over, breng op smaak met zeezout en bak 15 minuten.  Voeg warm toe aan de salade.  Meng er de verse kruiden en granaatappelpitten onder. Smakelijk!

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.