Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd.
Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Ingrediënten
Stap 1
Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 2
Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.
Stap 3
Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.
Stap 4
Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Edd Kimber
Stap 1
Voor het deeg, doe de bloem, de suiker, het zout en de gist in de kom van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot waaraan de deeghaak is bevestigd en mix een aantal minuten tot alles is gemengd. Voeg de yoghurt en het water toe, en meng alles op lage/matige snelheid tot er een ruw deeg wordt gevormd. Zet de snelheid op laag en kneed dit mengsel ongeveer 10 minuten of tot het deeg niet langer aan de kom kleeft (bij lage snelheid kunnen de gluten zich goed ontwikkelen, bij een hogere snelheid wordt het deeg uit elkaar getrokken en krijg je een taaie structuur). Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek met vershoudfolie. Zet gedurende ongeveer een uur opzij of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
Stap 2
Voor de garnituur, doe de olie in een middelgrote braadpan en zet op een matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5-10 minuten of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de look, het komijn en de koriander toe en bak nog een aantal minuten zodat de look en kruiden niet langer rauw zijn. Voeg het lamsgehakt toe en bak. Roer af en toe tot het vlees bruin is en voeg tot slot de peterselie, tomaten, peper en zout toe. Bak nog eens een aantal minuten of tot de tomaten uit elkaar vallen. Giet dit mengsel in een kom en zet opzij.
Stap 3
Nadat het deeg is gerezen, verdeel het in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven oppervlak uit in een platte ovaal van ongeveer 2-3 mm dik. Leg het op met bakpapier bedekte bakplaten, garneer met het afgekoelde lamsgehaktmengsel en strooi er de pijnboompitten over. Bak in de voorverwarmde gedurende ongeveer 12 minuten of tot de randen van de platte broden goudbruin zijn gekleurd. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens op te dienen. Werk af met een weinig verse munt.
Stap 4
Het platte brood wordt het best warm opgediend, maar kan tot twee dagen na het bakken in een luchtdichte doos worden bewaard.