Skip the navigation

Pompoencake voor halloween

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Halloween Pumpkin Cake

Deze pompoencake met sinaasappel-roomkaasglazuur wordt je favoriete herfsttoetje.

Duration
Totaal40min
Voorbereiden10min
Koken30min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingrediënten

Serveren

300 g

zelfrijzend bakmeel

300 g

bruine suiker

2 theelepel

baksoda

150 g

rozijnen

1/2 theelepel

zout

4

eieren, losgeklopt

200 g

gesmolten boter

1/2

sinaasappel, sap

400 g

flespompoen, geschild

200 g

roomkaas

85 g

boter, zacht

100 g

poedersuiker

1

sinaasappel, rasp

1 eetlepel

sinaasappelsap

4 theelepel

gemalen kaneel

2 theelepel

gemalen gember

1 theelepel

gemalen kruidnagel

1/2 theelepel

gemalen nootmuskaat

Stap voor stap

  1. Bevestig de zeef met weegschaal op de mixer/keukenrobot. Zeef de bloem, de gemengde kruiden (3 theelepels), het zout en de baksoda op snelheid 4. Voeg bruine suiker en rozijnen toe.

  2. Bevestig de platte menghaak en meng 30 seconden op roersnelheid. Voeg de losgeklopte eieren, de gesmolten boter en het sinaasappelsap toe. Mix op snelheid 4 tot alles goed is gemengd.

  3. Bevestig de snijder/rasp met de medium rasptrommel op de mixer/keukenrobot. Rasp de pompoen in de kom met het beslag op snelheid 4.

  4. Meng het geheel goed met de rubberen spatel.

  5. Verwarm de oven tot 180 °C. Bekleed een bakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier.

  6. Schenk het beslag in de vorm en bak 30 minuten of tot het goudbruin is. Laat volledig afkoelen.

  7. Zo maak je het glazuur: doe roomkaas, zacht geworden boter, poedersuiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap in de kom van de mixer/keukenrobot met de platte menghaak.

  8. Meng tot het mengsel glad en romig is.

  9. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake.