Maak het korstdeeg klaar met je Artisan mixer/keukenrobot. Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer samen met de koude boter (in blokjes gesneden). Bevestig de deeghaak en meng 2 minuten op stand 1. Controleer de onderkant van de kom. Als het deeg te korrelig is, voeg 1 eetlepel ijskoud water toe en mix vervolgens nog eens 2 minuten op stand 2.
Als het deeg zich rond de haak wikkelt, haal het er af, doe er wat vershoudfolie rond en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Ingrediënten
Stap 1
Maak het korstdeeg klaar met je Artisan mixer/keukenrobot. Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer samen met de koude boter (in blokjes gesneden). Bevestig de deeghaak en meng 2 minuten op stand 1. Controleer de onderkant van de kom. Als het deeg te korrelig is, voeg 1 eetlepel ijskoud water toe en mix vervolgens nog eens 2 minuten op stand 2. Als het deeg zich rond de haak wikkelt, haal het er af, doe er wat vershoudfolie rond en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2
Verwam ondertussen de Twelix Artisan oven op 180°C kies voor "Conventioneel".
Stap 3
Was en breek de asperges. Laat het topje en een stukje van de stengel intact en snij de rest in schijfjes (gooi de onderkant weg, dit kan namelijk houterig zijn). Was de courgettes en snij ze in schijfjes. Bewaar de bloemen van de courgettes. Droog de erwten.
Stap 4
Verwarm de olie in de wok en roerbak alle groenten 2 minuten, behalve de bloemen van de courgettes. Breng op smaak met een weinig peper en zout, en voeg 1 eetlepel water en de bloemen van de courgettes, in twee gesneden, toe. Bak nog eens 3 minuten op een matig vuur, schakel het vuur uit en zet opzij.
Stap 5
Rol het deeg met een deegrol uit tot een dikte van 4 mm en gebruik de deegrol om het deeg in een bakblik met valse bodem van ongeveer 28 centimeter in diameter te leggen. Druk het deeg goed tegen de hoeken van het bakblik, doorprik de bodem van het deeg met een vork, bedek met stuk bakpapier en vul met bakgewichten (bijvoorbeeld gedroogde kikkererwten). Zet in de oven en bak 12 minuten. Verwijder de bakgewichten en zet de bodem nog eens 10 minuten in de oven. De randen moet een lichtgoud gekleurd zijn.
Stap 6
Verwijder de valse bodem en laat 10 minuten afkoelen. Meng ondertussen de eierdooiers en de room met een beetje zout en een snuifje geraspte nootmuskaat. Leg de groenten op de quichebodem en verdeel ze gelijkmatig met een lepel, giet er het room- en eimengsel over en bak 20-25 minuten tot de bovenkant stevig is en de randen bruin zijn. Laat de quiche volledig afkoelen vooraleer ze uit de vorm te verwijderen - minstens 15 minuten.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Csaba Dalla Zorza
Stap 1
Maak het korstdeeg klaar met je Artisan mixer/keukenrobot. Doe de bloem en het zout in de kom van de mixer samen met de koude boter (in blokjes gesneden). Bevestig de deeghaak en meng 2 minuten op stand 1. Controleer de onderkant van de kom. Als het deeg te korrelig is, voeg 1 eetlepel ijskoud water toe en mix vervolgens nog eens 2 minuten op stand 2. Als het deeg zich rond de haak wikkelt, haal het er af, doe er wat vershoudfolie rond en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2
Verwam ondertussen de Twelix Artisan oven op 180°C kies voor "Conventioneel".
Stap 3
Was en breek de asperges. Laat het topje en een stukje van de stengel intact en snij de rest in schijfjes (gooi de onderkant weg, dit kan namelijk houterig zijn). Was de courgettes en snij ze in schijfjes. Bewaar de bloemen van de courgettes. Droog de erwten.
Stap 4
Verwarm de olie in de wok en roerbak alle groenten 2 minuten, behalve de bloemen van de courgettes. Breng op smaak met een weinig peper en zout, en voeg 1 eetlepel water en de bloemen van de courgettes, in twee gesneden, toe. Bak nog eens 3 minuten op een matig vuur, schakel het vuur uit en zet opzij.
Stap 5
Rol het deeg met een deegrol uit tot een dikte van 4 mm en gebruik de deegrol om het deeg in een bakblik met valse bodem van ongeveer 28 centimeter in diameter te leggen. Druk het deeg goed tegen de hoeken van het bakblik, doorprik de bodem van het deeg met een vork, bedek met stuk bakpapier en vul met bakgewichten (bijvoorbeeld gedroogde kikkererwten). Zet in de oven en bak 12 minuten. Verwijder de bakgewichten en zet de bodem nog eens 10 minuten in de oven. De randen moet een lichtgoud gekleurd zijn.
Stap 6
Verwijder de valse bodem en laat 10 minuten afkoelen. Meng ondertussen de eierdooiers en de room met een beetje zout en een snuifje geraspte nootmuskaat. Leg de groenten op de quichebodem en verdeel ze gelijkmatig met een lepel, giet er het room- en eimengsel over en bak 20-25 minuten tot de bovenkant stevig is en de randen bruin zijn. Laat de quiche volledig afkoelen vooraleer ze uit de vorm te verwijderen - minstens 15 minuten.