Vorige bladzijde

Quiche met spinazie, spek en erwten

Voor het korstdeeg, doe de bloem en het zout in de kom van de Artisan foodprocessor en pulseer om te mengen. Voeg de blokjes boter toe en pulseer tot de kleine stukjes boter niet groter dan een kleine erwt zijn. Voeg 6 eetlepels ijskoud water toe en pulseer om te mengen.

Begin met koken

Details

14

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

120'

Voorbereiding

120'

Totaal

Controleer nu de consistentie van het deeg. Als je het deeg kunt samenknijpen en het blijft zijn vorm behouden, dan is het klaar. Als het in korrels uit elkaar valt, voeg dan de rest van het water toe en pulseer om te mengen. Dankzij de foodprocessor blijft de boter koud waardoor het deeg licht en schilferig wordt. Door warme handen te gebruiken, zou de boter kunnen smelten waardoor het resultaat wat taaier zou zijn.

Ingrediënten

  • -korstdeeg
  • 280 ggewone bloem
  • Een snuifjezout
  • 140 gongezouten boter, gekoeld en in blokjes gesneden
  • 6-8 elijskoud water
  • 1grote eierdooier
  • -vulling
  • 100 mlslagroom (vetgehalte van 40%+)
  • 100 mlvolle melk
  • 4grote eieren
  • 50 gcheddarkaas, geraspt
  • 150 gin blokjes gesneden pancetta of spek, krokant gebakken
  • 150 gspinazie, gestoofd en ruw gehakt
  • 50 gerwten, diepvries of vers
Maak het nu
  • Stap 1

    Voor het korstdeeg, doe de bloem en het zout in de kom van de Artisan foodprocessor en pulseer om te mengen. Voeg de blokjes boter toe en pulseer tot de kleine stukjes boter niet groter dan een kleine erwt zijn. Voeg 6 eetlepels ijskoud water toe en pulseer om te mengen. Controleer nu de consistentie van het deeg. Als je het deeg kunt samenknijpen en het blijft zijn vorm behouden, dan is het klaar. Als het in korrels uit elkaar valt, voeg dan de rest van het water toe en pulseer om te mengen. Dankzij de foodprocessor blijft de boter koud waardoor het deeg licht en schilferig wordt. Door warme handen te gebruiken, zou de boter kunnen smelten waardoor het resultaat wat taaier zou zijn.

  • Stap 2

    Giet het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en breng alles voorzichtig samen tot een uniform deeg. Druk het deeg plat in de vorm van een cirkel en zet minimaal een uur in de koelkast.

  • Stap 3

    Voor de vulling, verwarm de KitchenAid Twelix oven voor op 190°C op de "Hete lucht" stand en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe de room, melk en eieren in een grote kom en klop samen. Voeg alle resterende ingrediënten toe, behalve de erwten, en roer samen om te mengen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

  • Stap 4

    Eenmaal gekoeld, rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak in een cirkel die groot genoeg is om een taartvorm met losse bodem van 23 cm te bekleden. Leg het deeg voorzichtig over de taartvorm en druk het zorgvuldig aan, ook in de hoeken. Snij het overtollige deeg weg van de randen en zet 15 minuten in de vriezer. Leg een vel bakpapier in de gekoelde deegvorm en vul met bakgewichten (bonen of rijst), en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier, en bak nog eens 5 minuten of tot het deeg lichtbruin is gekleurd. Verwijder de taartvorm uit de oven en zet de temperatuur op 170°C.

  • Stap 5

    Bestrijk de binnenkant van de taartkorst met de eierdooier en zet de vorm opnieuw een aantal minuten in de oven zodat het deeg kan worden 'verzegeld'. De eierdooier vormt een barrière die ervoor zorgt dat het deeg niet te nat wordt door de vulling. Giet de vulling in de taartvorm en strooi de erwten erover. Bak in de oven gedurende 25-30 minuten of tot de vulling stevig is geworden en de randen zeer lichtbruin gekleurd zijn. Laat volledig afkoelen alvorens op te dienen. De quiche wordt het best opgediend op de dag waarop ze werd bereid.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.

Quiche met spinazie, spek en erwten

Stap 1

Voor het korstdeeg, doe de bloem en het zout in de kom van de Artisan foodprocessor en pulseer om te mengen. Voeg de blokjes boter toe en pulseer tot de kleine stukjes boter niet groter dan een kleine erwt zijn. Voeg 6 eetlepels ijskoud water toe en pulseer om te mengen. Controleer nu de consistentie van het deeg. Als je het deeg kunt samenknijpen en het blijft zijn vorm behouden, dan is het klaar. Als het in korrels uit elkaar valt, voeg dan de rest van het water toe en pulseer om te mengen. Dankzij de foodprocessor blijft de boter koud waardoor het deeg licht en schilferig wordt. Door warme handen te gebruiken, zou de boter kunnen smelten waardoor het resultaat wat taaier zou zijn.

Stap 2

Giet het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en breng alles voorzichtig samen tot een uniform deeg. Druk het deeg plat in de vorm van een cirkel en zet minimaal een uur in de koelkast.

Stap 3

Voor de vulling, verwarm de KitchenAid Twelix oven voor op 190°C op de "Hete lucht" stand en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe de room, melk en eieren in een grote kom en klop samen. Voeg alle resterende ingrediënten toe, behalve de erwten, en roer samen om te mengen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Stap 4

Eenmaal gekoeld, rol je het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak in een cirkel die groot genoeg is om een taartvorm met losse bodem van 23 cm te bekleden. Leg het deeg voorzichtig over de taartvorm en druk het zorgvuldig aan, ook in de hoeken. Snij het overtollige deeg weg van de randen en zet 15 minuten in de vriezer. Leg een vel bakpapier in de gekoelde deegvorm en vul met bakgewichten (bonen of rijst), en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier, en bak nog eens 5 minuten of tot het deeg lichtbruin is gekleurd. Verwijder de taartvorm uit de oven en zet de temperatuur op 170°C.

Stap 5

Bestrijk de binnenkant van de taartkorst met de eierdooier en zet de vorm opnieuw een aantal minuten in de oven zodat het deeg kan worden 'verzegeld'. De eierdooier vormt een barrière die ervoor zorgt dat het deeg niet te nat wordt door de vulling. Giet de vulling in de taartvorm en strooi de erwten erover. Bak in de oven gedurende 25-30 minuten of tot de vulling stevig is geworden en de randen zeer lichtbruin gekleurd zijn. Laat volledig afkoelen alvorens op te dienen. De quiche wordt het best opgediend op de dag waarop ze werd bereid.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.