Vorige bladzijde

Snelrijzend roggebrood

De winter is het ideale seizoen om zelfgemaakt brood te leren maken. En weet je wat, dit brood hoeft maar één keer te rijzen! Met de KitchenAid Twelix Artisan oven, kun je brood maken in slechts twee uur. Een heerlijk geurend en knapperig boerenbrood is gezond en bevat geen toegevoegde suiker of vetten.

Begin met koken

Details

6

Ingrediënten

5

Stappen

Tijd

120'

Voorbereiding

0'

Koken

120'

Totaal

Drie fantastische redenen om thuis brood te bakken.

Ingrediënten

  • 150 groggemeel
  • 350 gtussen stenen gemalen witte bloem
  • 1 tlfijn zout
  • 25 gverse biergist
  • 300 mllauw water
  • voor het werkoppervlakbloem
Maak het nu
  • Stap 1

    Zelf brood maken is gemakkelijker dan je zou denken, vooral wanneer je een beroep kunt doen op het kneedvermogen van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot en de speciale functie "Rijzen" van de Twelix Artisan oven. Met behulp van deze apparaten, rijst het deeg in slechts 90 minuten en kun je genieten van een heerlijk geurend en knapperig brood in ongeveer twee uur. De constante temperatuur in de oven doorheen het rijsproces en het kneedvermogen van de mixer/keukenrobot maken een tweede rijzing overbodig. Deze stappen kunnen worden gebruikt voor verschillende recepten.

  • Stap 2

    Doe beide bloemsoorten samen met het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de deeghaakk. Schakel de mixer in op de laagste stand om alles grondig te mengen.

  • Stap 3

    Los in een andere kom de biergist op in water. Het water moet lauw zijn; te warm of te koud water kan ervoor zorgen dat het rijsproces wordt geremd of vertraagd. Giet het water met de gist in de kom van de mixer met de deeghaak bevestigd en zet de mixer aan. Verhoog de snelheid van de mixer geleidelijk naar stand 8. Het kan zijn dat je een beetje water of een eetlepel bloem moet toevoegen.

  • Stap 4

    Schakel de mixer uit en verwijder de deeghaak. Breng het deeg in een glazen kom en activeer de speciale “Rijzen” ovenfunctie. Bedek de kom met een vochtig doek en zet deze op het middelste rooster van de oven.  Laat 90 minuten rijzen.

  • Stap 5

    Nadat het deeg is gerezen, neem het uit de oven en kies de professionele broodbakkerijfunctie “Traditioneel brood”. Duw het deeg plat op een met bloem bestoven werkoppervlak en vorm het brood. Maak bovenaan een inkeping in de vorm van een kruis en bestuif met bloem. Bak 33 minuten in de oven.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Snelrijzend roggebrood

Stap 1

Zelf brood maken is gemakkelijker dan je zou denken, vooral wanneer je een beroep kunt doen op het kneedvermogen van de KitchenAid Artisan mixer/keukenrobot en de speciale functie "Rijzen" van de Twelix Artisan oven. Met behulp van deze apparaten, rijst het deeg in slechts 90 minuten en kun je genieten van een heerlijk geurend en knapperig brood in ongeveer twee uur. De constante temperatuur in de oven doorheen het rijsproces en het kneedvermogen van de mixer/keukenrobot maken een tweede rijzing overbodig. Deze stappen kunnen worden gebruikt voor verschillende recepten.

Stap 2

Doe beide bloemsoorten samen met het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de deeghaakk. Schakel de mixer in op de laagste stand om alles grondig te mengen.

Stap 3

Los in een andere kom de biergist op in water. Het water moet lauw zijn; te warm of te koud water kan ervoor zorgen dat het rijsproces wordt geremd of vertraagd. Giet het water met de gist in de kom van de mixer met de deeghaak bevestigd en zet de mixer aan. Verhoog de snelheid van de mixer geleidelijk naar stand 8. Het kan zijn dat je een beetje water of een eetlepel bloem moet toevoegen.

Stap 4

Schakel de mixer uit en verwijder de deeghaak. Breng het deeg in een glazen kom en activeer de speciale “Rijzen” ovenfunctie. Bedek de kom met een vochtig doek en zet deze op het middelste rooster van de oven.  Laat 90 minuten rijzen.

Stap 5

Nadat het deeg is gerezen, neem het uit de oven en kies de professionele broodbakkerijfunctie “Traditioneel brood”. Duw het deeg plat op een met bloem bestoven werkoppervlak en vorm het brood. Maak bovenaan een inkeping in de vorm van een kruis en bestuif met bloem. Bak 33 minuten in de oven.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.