Skip the navigation

Sprankelende aardbeiensorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Sparkling Strawberry Sorbet

Deze klassieke zomercombinatie van champagne en aardbeien bruist van zomerse sferen.

Duration
Totaal15min
Voorbereiden15min

Hulpmiddelen

IceCreamMakerIceCreamMaker
StandMixerStandMixer

Ingrediënten

Serveren

550 g

aardbeien, gewassen en ontdaan van steeltjes en kroontjes

125 g

suiker, zonder klontjes

1/2

rasp van een citroen

2 eetlepels

citroensap

200 g

glucose

pinch

salt

350 ml

champagne of prosecco

Stap voor stap

  1. Plaats de KitchenAid IJskom gedurende 24 uur in de vriezer.

  2. Doe de aardbeien, 2 eetlepels suiker, citroenrasp en citroensap in een blender en meng dit 30 seconden op een hoge snelheid.

  3. Bevestig het gardeaccessoire op de KitchenAid mixer/keukenrobot. Giet de aardbeienpuree in de mengkom en voeg de resterende suiker, glucose en zout toe.

  4. Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en klop totdat alle ingrediënten goed zijn vermengd, ongeveer een minuut lang. Verlaag de snelheid dan naar Roeren, en voeg de champagne (of prosecco) toe, waarna je nog even roert en meteen stopt zodra alles is vermengd.

  5. Schenk het mengsel in een kom, bedek het met huishoudfolie, en laat het gedurende minstens twee uur koelen.

  6. Wanneer je er ijs van wilt draaien, neem je de ijskom uit de vriezer en vergrendel je deze op de basis van de mixer/keukenrobot. Plaats de roerspaan in de kom, en giet het lavendel-custardmengsel in de kom. Vergrendel de mixerkop, zet de snelheid op Roeren, en stel de timer in op twintig minuten.

  7. Nadat je het sorbetijs hebt gedraaid, lepel je het sorbetijs uit de kom en doe je het in een luchtdicht afsluitbaar diepvriesbakje. Laat het dan nog gedurende zes tot acht uur bevriezen in de vriezer.