Skip the navigation

Stevige salade met curry cashew saus

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Abundance Bowl with Curried Cashew Sauce

Duration
Totaal0min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

2 kopjes (380g)

volkoren rijst

4 kopjes (960ml)

gefilterd water

1 theelepel

zeezout of meer naar smaak

fijngehakte bladpeterselie

1 eetlepel

vers citroensap

vers gemalen zwarte peper of meer naar smaak

1 grote

bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld

3 eetlepels

ev-olijfolie

zeezout of meer naar smaak

10 10

spruitjes

1 eetlepel

olijfolie

natuurzout of meer naar smaak

1 eetlepel

druivenpit- of olijfolie

1 cup (150g)

diced yellow onion

1 eetlepel

gehakte knoflook (3 tenen)

1 theelepel

zeezout

1 kop

gefilterd water

1 1/2 (210g) kopje

rauwe, ongezouten cashewnoten

1 theelepel

in stukjes gesneden gember of meer naar smaak

gele, hete curry (poeder) of meer naar smaak

cayennepeper of meer indien nodig

2 (150z/439g) tins

kikkererwten uit blik, uitgelekt en gespoeld

zeezout

vers gemalen zwarte peper

3 cups

kleine rode kool, geraspt

2 lepels

ev-olijfolie

zeezout

snufje

vers gemalen zwarte peper

2 middelgrote

avocado's, geschild, ontpit en in schijfjes gesneden

1 cup (140g)

gebroken rauwe of geroosterde cashewnoten

bladpeterselie

1 1

limoen, in 6 partjes gesneden

Stap voor stap

  1. Kook de rijst, het water en het zout in een rijstkoker of op het fornuis in een middelgrote pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Leg het deksel op de pan zodra het vocht niet meer kookt en zachtjes borrelt. Kook de rijst met het deksel op de pan (en zonder het deksel te verwijderen) in ongeveer 45 minuten gaar. De rijst moet bijtgaar zijn. Als de rijst gaar is en er zit nog water in de pan, giet dit water dan af. Als de rijst nog niet gaar is, legt u het deksel weer op de pan (als er nog water in zit) of voegt u 1/4 kopje water toe en laat u de rijst nog een minuut of 10 koken. Haal van het vuur zodra de rijst gaar is en laat ongeveer 15 minuten rusten in de pan met het deksel erop. Prik de rijst los en roer er de peterselie en het citroensap door. Breng op smaak met peper en zout.


  2. Verhit de oven tot 220 °C en bedek een ovenplaat met siliconen- of vetvrij bakpapier voor de gebakken bloemkool.


  3. Doe de in schijfjes gesneden bloemkool in een grote mengschaal. Hussel er olijfolie, zout en peper door en spreid uit op het bakpapier. Bak een kwartier, draai de bloemkool om en laat nog 10 tot 15 minuten bakken totdat de bloemkoolranden bruin en zacht gebakken zijn. Haal de bloemkool uit de oven en breng op smaak met peper en zout.


  4. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en leg nieuw bakpapier op de ovenplaat om de spruitjeschips te bakken.


  5. Snijd het onderste gedeelte van elk spruitje eraf en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd opnieuw wat van de onderkant af en verwijder de volgende laag blaadjes. Herhaal dit totdat u aan de laatste laag komt.


  6. Hussel in een schaal de blaadjes door elkaar met olijfolie en zout en spreid ze uit op het bakpapier. Bak een minuut of 10 totdat de blaadjes bruin en knapperig zijn. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 150°C om de gebakken bloemkool en spruitjes op te warmen vlak voordat u ze serveert.


  7. Bak in een bakpan de ui en het knoflook ongeveer 5 minuten zacht en glazig in wat olie op een middelmatig vuur. Doe het uienmengsel in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender met het zout, het water, de cashewnoten, het citroensap, de gember, het curry-poeder en de cayennepeper. Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op snelheid 10 totdat het mengsel glad en smeuïg is. Voeg gember, currypoeder en cayennepeper toe naar smaak. Zet weg.


  8. Hussel olijfolie, peper en zout door de kikkererwten in een schaal en zet weg.


  9. Meng in een schaal de rode kool met de peterselie, het citroensap, peper en zout.


  10. Zet 6 diepe kommen klaar. Verdeel de rijst, de kikkererwten, gebakken bloemkool, rode kool, spruitjes en avocado over de kommen. Giet (of spuit) 2 lepels cashew-saus op elke kom. Werk elke kom af met gebroken cashewnoten en peterselieblaadjes.


  11. Serveer met schijfjes lime en zet de rest van de cashewsaus op tafel.


  12. In a bowl, toss the red cabbage with the parsley, lemon juice, salt, and pepper.

  13. To assemble, lay out 6 deep bowls. Place an equal amount of the rice, chickpeas, roasted cauliflower, cabbage, Brussels sprouts, and avocado into each bowl. Spoon 2 tablespoons of the cashew sauce on top of each bowl, or use a squeeze bottle. Top each bowl with crushed cashews, and parsley leaves.

  14. Serve with lime wedges, and pass remaining cashew sauce at the table.