Zelfgemaakte bechamelsaus

Voorbereiding

30min.

Zelfgemaakte bechamel

Deze klassieke witte<strong> saus</strong> hoort thuis in het repertoire van elke kok. De saus kan je naar wens op smaak brengen.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 kruidnagel
  • 12 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 4 peterselietakjes
  • 500 ml melk
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • naar smaak versgemalen witte peper en zout

Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.

Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.