Vorige bladzijde

Zelfgemaakte bechamelsaus

Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

10

Ingrediënten

3

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

30'

Totaal

Ingrediënten

  • 1kleine ui
  • 1kruidnagel
  • 12zwarte peperkorrels
  • 1laurierblaadje
  • 1 stukjefoelie
  • 4peterselietakjes
  • 500 mlmelk
  • 25 gboter
  • 25 gbloem
  • naar smaakversgemalen witte peper en zout
Maak het nu
  • Stap 1

    Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

  • Stap 2

    Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.

  • Stap 3

    Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Smelt de chocolade. Mix de olijven en tijmblaadjes in de blender . Meng terwijl de motor draait geleidelijk...

  • 10' Voorbereiding

Mini-courgettequiche

Verwam de Twelix Artisan oven op 180°C/gasstand 4.

  • 60' Voorbereiding

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN

Ik begrijp en erken de inhoud van de Privacyverklaring en:


a) Ik ga akkoord met het ontvangen van gepersonaliseerde marketingberichten met betrekking tot KitchenAid en andere merken van Whirlpool Corporation.

Zelfgemaakte bechamelsaus

Stap 1

Snij de ui in schijfjes met de schaaftrommel op de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4 en doe in een kookpan. Voeg de kruidnagel, de peperkorrels, het laurierblad, het stukje foelie, de peterselietakjes en de melk toe. Breng aan de kook op een matig vuur, haal onmiddellijk de pan van het vuur, dek af en laat 
15 minuten infuseren.

Stap 2

Zeef de melk en verwijder de aromatische ingrediënten. Smelt de boter in een pannetje met zware bodem, voeg de bloem toe en meng goed. Laat al roerend 2 minuten zacht koken. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blijf roeren tot de saus helemaal glad is.

Stap 3

Kook de bechamel 5 minuten op een laag vuur om de bloemsmaak uit te koken en de saus in te dikken. Haal de saus van het vuur en voeg een aroma naar smaak toe, of gebruik de saus zo. Bedek de bechamel met plasticfolie als je ze niet meteen gebruikt; zo voorkom je de vorming van een vel tijdens het afkoelen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inloggen

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.