Appelroosjes
Heerlijke kleine appelroosjes om van te watertanden.
Appelroosjes
Heerlijke kleine appelroosjes om van te watertanden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
125 g flour
1/4 theelepel zout
20 g koud water
100 g boter
4 appels
4 eetlepels abrikozenjam
1 ei, losgeklopt
Stap voor stap
Doe de bloem, het water en het zout in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de kneedhaak. Kneed op snelheid 2 gedurende 5 minuten tot het een glad deeg vormt.
Haal het deeg uit de kom, wikkel het in huishoudfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lange rechthoek. Rol de boter uit met een deegroller. Leg de boter in het midden van het deeg en vouw de randen over de bovenkant.
Draai het deeg een kwartslag naar rechts en rol het weer uit tot een rechthoek. Draai het nogmaals een kwartslag naar rechts.
Rol het deeg opnieuw uit tot een lange rechthoek en vouw het weer in drieën.
Wikkel het deeg weer in huishoudfolie en plaats het 1 uur in de koelkast.
Rol het deeg uit, snijd de randen indien nodig bij en snijd het in lange stroken.
Haal het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne partjes. Plaats de appelpartjes op de bovenste helft van de stroken. Smeer de abrikozenjam op de onderste helft van de stroken.
Rol het deeg op. Doe de gebakjes in een ingevette muffinvorm en bestrijk met het losgeklopte ei. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.