Skip the navigation

Gebakken rijst met tofu

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Fried rice with tofu

Duration
Totaal20min
Voorbereiden5min
Koken15min

Hulpmiddelen

CookProcessorCookProcessor

Ingrediënten

Serveren

3

knoflookteentjes, gepeld

1

rode chilipeper, zaden verwijderd

250 g

gekookte rijst

150 g

broccoli, in kleine roosjes

150 g

paksoi, in stukken van 2 cm gesneden, inclusief de groene gedeelten

100 g

prei, in halve ringen gesneden

3 eetlepels

oestersaus

1 eetlepels

sesamolie

2 eetlepels

sojasaus

2 theelepels

bruine suiker

250 g

tofu, in blokjes gesneden

2

eieren, losgeklopt in een aparte kom

Een handjevol

koriander, grof gehakt

Stap voor stap

  1. Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de knoflook en chili toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Voeg de broccoli, paksoi, prei, oestersaus, sesamolie, soja en suiker toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer FRY P2 en druk op Start. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.

  2. Na stap 1: doe de rijst, tofu en losgeklopte eieren in de kom. Sluit het deksel weer maar verwijder het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten. Maak af met koriander en serveer direct.

  3. De rijst kun je het beste een dag van tevoren koken, zodat die goed droog is (zie het recept 'rijst koken' op de website).