Gesauteerde wortelen met ahornglazuur
Serveer dit bijgerecht bij je diner toe om wat extra groenten toe te voegen.
Gesauteerde wortelen met ahornglazuur
Serveer dit bijgerecht bij je diner toe om wat extra groenten toe te voegen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g wortels
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 theelepel zout
1/2 theelepel peper
50 ml ahornsiroop
6 takjes tijm
3 knoflookteentjes
Stap voor stap
Schrap de wortels. Voer de wortels door de vultrechter van de foodprocessor met de instelbare snijschijf.
Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelplakjes toe en breng op smaak met peper en zout. Sauteer 10 minuten op middelhoge temperatuur tot de wortels goudbruine randjes krijgen.
Stamp de knoflookteentjes fijn en doe ze in de pan. Rits de tijm af tussen je duim en wijsvinger om zoveel mogelijk blaadjes van de steeltjes te halen. Voeg de tijm aan de pan toe. Schenk de ahornsiroop in de pan. Laat 10 minuten zachtjes sudderen totdat je met een vork in de wortels kunt prikken en de ahornsiroop is gekaramelliseerd.