Skip the navigation

Gesauteerde wortelen met ahornglazuur

KitchenAid chef-kok

Serveer dit bijgerecht bij je diner toe om wat extra groenten toe te voegen.

sauteedcarrots_thumbnail.jpg

Gesauteerde wortelen met ahornglazuur

KitchenAid chef-kok

Serveer dit bijgerecht bij je diner toe om wat extra groenten toe te voegen.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
5min
Koken
15min
Totaal
20min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g wortels

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel boter

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

50 ml ahornsiroop

6 takjes tijm

3 knoflookteentjes

Stap voor stap

  1. Schrap de wortels. Voer de wortels door de vultrechter van de foodprocessor met de instelbare snijschijf.

  2. Verhit de olijfolie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de wortelplakjes toe en breng op smaak met peper en zout. Sauteer 10 minuten op middelhoge temperatuur tot de wortels goudbruine randjes krijgen.

  3. Stamp de knoflookteentjes fijn en doe ze in de pan. Rits de tijm af tussen je duim en wijsvinger om zoveel mogelijk blaadjes van de steeltjes te halen. Voeg de tijm aan de pan toe. Schenk de ahornsiroop in de pan. Laat 10 minuten zachtjes sudderen totdat je met een vork in de wortels kunt prikken en de ahornsiroop is gekaramelliseerd.

OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You