Groentegratin
Deze groentegratin is een eenvoudig, gezond, romig gerecht waar je van zult smullen.
Groentegratin
Deze groentegratin is een eenvoudig, gezond, romig gerecht waar je van zult smullen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2,5 regenboogwortels
1,5 pastinaak
1/2 zoete aardappel
60 g parmezaanse kaas
15 g boter, in blokjes
1,5 takjes tijm
225 ml room
125 ml volle melk
1/2 ei
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
60 g brood
Stap voor stap
Schrap de wortels, pastinaak en zoete aardappel. Snijd de groenten in plakjes in de foodprocessor met de schaafschijf op snelheid 2.
Verkruimel de kaas in de keukenmachine met het multifunctionele roestvrijstalen mes op snelheid 1.
Leg 1/3 van de gesneden groenten in een ovenschaal. Leg 1/3 van de Parmezaanse kaas, boter en tijmblaadjes op de groenten. Herhaal deze stap twee keer.
Klop de room, de melk, het ei, het zout en de zwarte peper met de hand. Verdeel het roommengsel over de gratin.
Bedek de bovenkant van de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Pulseer het brood in de foodprocessor met het multifunctionele roestvrijstalen mes en maak er fijne kruimels van.
Strooi de kruimels over de bovenkant van de gratin. Bak nog eens 20 minuten (onbedekt).