Kaaspita's met gegrilde artisjok
Geniet van een heerlijke kaaspita met gegrilde artisjok, waar de gesmolten kaas de perfecte combinatie vormt met de specifieke smaak van artisjokken. Het resultaat is een heerlijke snack.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
Serveren
250 g
artisjokharten
50 g
verse spinazie
1.5 theelepels
zout
1 theelepels
peper
2
knoflookteentjes
240 g
raclettekaas (of een andere Zwitserse smeltkaas)
80 g
Parmezaanse kaas
2 eetlepels
honing
1/5 theelepels
chilivlokken
6
pitabroodjes
Stap voor stap
Doe de artisjok, spinazie, zout, peper en knoflook in de foodprocessor. Pulseer 3-5 keer tot het geheel grof gehakt is. Voeg de raclettekaas, Parmezaanse kaas, honing en chilivlokken toe. Meng op snelheid 2 tot het mengsel er uniform uitziet.
Snijd de pitabroodjes doormidden. Verspreid het mengsel over de pitabroodjes. Grill in een pan op middelhoge stand, 3 minuten aan iedere kant, tot de pita goudbruin is en de kaas is gesmolten.