Koude kefir borsjtsj
Een waardig alternatief voor de typische gazpacho: deze koude bietensoep ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar zit ook boordevol smaak.
Koude kefir borsjtsj
Een waardig alternatief voor de typische gazpacho: deze koude bietensoep ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar zit ook boordevol smaak.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
700 g jonge bieten met stelen en blaadjes
500 g groentebouillon
1/2 citroen
1 komkommer
8 radijsjes
500 g kefir
50 g verse bieslook
50 g verse dille
2 hardgekookte eieren
Stap voor stap
Was alle groenten. Snijd alle stelen en blaadjes van de bieten en houd deze apart. Schil de bieten. Plaats een snijschijf in de foodprocessor en zet op snelheid 1. Doe de bieten in de vultrechter om ze in blokjes te snijden. Doe de bietenblokjes in een steelpan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat een kwartier zachtjes koken tot de bieten beetgaar zijn. Voeg de stelen en de blaadjes toe en laat nog een paar minuten doorkoken. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen.
Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en plaats de snijschijf voor blokjes in de foodprocessor om de komkommer in blokjes te snijden. Plaats nu de instelbare snijschijf op stand 2 en snijd de radijzen op snelheid 2.
Voeg de kefir toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook en dille fijn en voeg toe. Voeg de groenten toe.
Laat een paar uur of een hele nacht afkoelen in de koelkast. Garneer bij het serveren met wat groenten, kruiden en hardgekookte eieren, door midden gesneden.