emeagif
Skip the navigation

Thaise suikermaïsbeignets

Edd Kimber

Import-Recipe - Thai sweetcorn fritters

Thaise suikermaïsbeignets

Edd Kimber

Hulpmiddelen

CookProcessor
Voorbereiden
2min
Koken
20min
Totaal
22min
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 knoflookteentje, gepeld

1 cm in plakjes gesneden verse gember

stengel citroengras, buitenste bladeren verwijderd

1 eetlepels gehakte koriander

1 1 gehakte rode chilipeper

2 2 lente-uitjes

340 g suikermaïs uit blik

1 groot ei

2 eetlepels bloem

zout en peper

Stap voor stap

  1. Plaats de knoflook, gember, citroengras, koriander, chilipeper en lente-uitjes in de kom van de cookprocessor met het MultiBlade-mes en pulseer 5 seconden totdat alles grof is gehakt.

  2. Doe de resterende ingrediënten in de kom en pulseer steeds 1 seconde totdat de ingrediënten net aan gelijkmatig zijn gemengd.

  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en vet deze in met een beetje olie. Schep een paar grote eetlepels van het beslag in de pan en kook de beignets enkele minuten aan elke kant tot ze lichtbruin zijn. Serveer met wat extra koriander en lente-uitjes.

  4. Deze beignets zijn het lekkerst als je ze vers opdient, dan hebben ze de best mogelijke textuur. Maar je kunt ze ook in de oven opwarmen als je ze van tevoren wilt bereiden.

  5. Deze beignets zijn een mooi voorgerecht bij een Thaise maaltijd. Serveer ze samen met de Thaise groene curry voor een heerlijk Thais diner.

  6. Als je deze wilt maken zoals de traditionele Thaise suikermaïsbeignets, met een vers gebakken, knapperige structuur, vervang dan de bloem door maizena en frituur ze in een laagje olie.

  7. Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.