Skip the navigation

Courgettelasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Zucchini lasagna

Heerlijkste vegetarische lasagne met courgette, mozzarella en feta.

Duration
Totaal35min
Voorbereiden15min
Koken20min

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer
SheetCutterSheetCutter

Ingrediënten

Serveren

2

courgettes

200 g

feta

1

tomaat, in grote stukken

100 g

zongedroogde tomaten

1 theelepel

zwarte peper

1 teen

knoflook

200 g

mozzarella

5

basilicumblaadjes

Stap voor stap

  1. Plaats de Japanse groentesnijder op de mixer/keukenrobot. Draai de mesontgrendelingshendel open zodat de courgette erin past.

  2. Schil de courgette en snijd indien nodig een stukje van de uiteinden af, zodat de courgette in de voedselhouder en aan de voedselspies past.

  3. Plaats de courgette in de Japanse groentesnijder.

  4. Bevestig het dikke mes op de Japanse groentesnijder.

  5. Zet de snelheidshendel op 1 en vang de courgettevellen op met je handen.

  6. Snijd zoveel courgettevellen als er in je ovenschaal passen.

  7. Doe de feta, tomaat, zongedroogde tomaten, knoflook en zwarte peper in een blender. Meng 2 minuten op snelheid 6 tot de saus glad is.

  8. Breng een dunne laag aan op de bodem van de ovenschaal en bedek deze met courgettevellen.

  9. Voeg een laag saus en enkele plakjes mozzarella toe. Herhaal deze stap totdat je geen courgettevellen en saus meer over hebt.

  10. Doe de ovenschaal 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

  11. Maak af met wat verse basilicumblaadjes.