Skip the navigation

Espresso macchiato

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
espressomacchiato_wallpaper_vip_header_image.jpg

Kies voor een delicate verwennerij deze speciale espresso die is gegarneerd met een toef melkschuim!

Duration
Totaal5min
Voorbereiden5min

Hulpmiddelen

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingrediënten

Serveren

20 ml

melk

25 ml (1 shot)

espresso

naar smaak

cacaopoeder

naar smaak

suiker

Stap voor stap

  1. Espresso macchiato betekent "gemarkeerde" of "gevlekte" espresso in het Italiaans. De espresso wordt eerst in het glas gegoten, gevolgd door een kleine hoeveelheid gestoomde melk en schuim. Ideaal voor iedereen die houdt van een rijke, krachtige smaak!

  2. Schuim de melk op in een 'microschuim' dat bijna het dubbele volume van de oorspronkelijke melk bevat, met behulp van het stoompijpje.

  3. Bereid de espresso-shot in je favoriete kopje.

  4. Voeg een beetje opgeschuimde melk toe aan de espresso.

  5. Voeg naar smaak een beetje cacao toe en serveer

  6. Gebruik havermelk voor een zuivelvrij alternatief.