Ontdek deze heerlijke, romige bloemkoolsoep, die je kan bereiden op koude winteravonden!.
Ingrediënten
Stap 1
Verwarm een braadpan op middelhoog vuur en doe olijfolie in de hete pan.
Stap 2
Voeg de uien, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak de uien onder voortdurend roeren, gedurende ongeveer vier minuten glazig.
Stap 3
Voeg bloemkool en bouillon toe aan de pan. Roer het mengsel om alle ingrediënten volledig te vermengen, zet het vuur naar middelhoog en doe het deksel op de pan.
Stap 4
Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken of totdat je met een vork in de bloemkool kunt prikken.
Stap 5
Zet de hittebron uit en voeg volle slagroom, zout, peper, nootmuskaat en citroenrasp toe.
Stap 6
Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit.
Stap 7
Dompel de mixstaaf volledig onder in de soep en houd, met de staaf onder een lichte hoek in de soep, de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.
Stap 8
Dompel de mixstaaf volledig onder in ander deel van de pan en houd, met de staaf onder een lichte hoek, de variabele snelheidsregelaar nog 2 seconden ingedrukt.
Stap 9
Meng porties soep in intervallen van 2 seconden totdat de soep romig is en er wat bloemkoolroosjes overblijven voor textuur.
Stap 10
Haal de staafmixer uit de soep.
Stap 11
Roer gehakte peterselie door de soep en serveer deze warm.
TIP
Je kunt deze soep volledig naar eigen smaak mengen, variërend van met lekkere stukken bloemkoolroosjes tot volledig glad.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Verwarm een braadpan op middelhoog vuur en doe olijfolie in de hete pan.
Stap 2
Voeg de uien, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak de uien onder voortdurend roeren, gedurende ongeveer vier minuten glazig.
Stap 3
Voeg bloemkool en bouillon toe aan de pan. Roer het mengsel om alle ingrediënten volledig te vermengen, zet het vuur naar middelhoog en doe het deksel op de pan.
Stap 4
Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken of totdat je met een vork in de bloemkool kunt prikken.
Stap 5
Zet de hittebron uit en voeg volle slagroom, zout, peper, nootmuskaat en citroenrasp toe.
Stap 6
Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit.
Stap 7
Dompel de mixstaaf volledig onder in de soep en houd, met de staaf onder een lichte hoek in de soep, de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.
Stap 8
Dompel de mixstaaf volledig onder in ander deel van de pan en houd, met de staaf onder een lichte hoek, de variabele snelheidsregelaar nog 2 seconden ingedrukt.
Stap 9
Meng porties soep in intervallen van 2 seconden totdat de soep romig is en er wat bloemkoolroosjes overblijven voor textuur.
Stap 10
Haal de staafmixer uit de soep.
Stap 11
Roer gehakte peterselie door de soep en serveer deze warm.
TIP
Je kunt deze soep volledig naar eigen smaak mengen, variërend van met lekkere stukken bloemkoolroosjes tot volledig glad.