Vorige bladzijde
Gezond

HUISGEMAAKTE romige bloemkoolsoep

Ontdek deze heerlijke, romige bloemkoolsoep, die je kan bereiden op koude winteravonden!.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

13

Ingrediënten

12

Stappen

Tijd

10'

Voorbereiding

25'

Koken

35'

Totaal

Ingrediënten

  • 54 golijfolie
  • 1 middelgroot (110 g)witte ui, gesnipperd
  • 9 gknoflookteentjes, gepeld en gehakt
  • 72 gwortel, over de lengte in vieren, in stukken van 1,5 cm
  • 80 gstengels bleekselderij, in stukken van 1,5 cm
  • 600 gbloemkool, in roosjes
  • 550 mlbouillon naar smaak
  • 1 theelepelzout
  • 1 theelepelpeper
  • ½ theelepelcitroenrasp
  • ⅛ theelepelnootmuskaat
  • 120 mlvolle slagroom
  • 15 gverse bladpeterselie, gehakt
Maak het nu
  • Stap 1

    Verwarm een braadpan op middelhoog vuur en doe olijfolie in de hete pan.

  • Stap 2

    Voeg de uien, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak de uien onder voortdurend roeren, gedurende ongeveer vier minuten glazig.

  • Stap 3

    Voeg bloemkool en bouillon toe aan de pan. Roer het mengsel om alle ingrediënten volledig te vermengen, zet het vuur naar middelhoog en doe het deksel op de pan.

  • Stap 4

    Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken of totdat je met een vork in de bloemkool kunt prikken.

  • Stap 5

    Zet de hittebron uit en voeg volle slagroom, zout, peper, nootmuskaat en citroenrasp toe.

  • Stap 6

    Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit.

  • Stap 7

    Dompel de mixstaaf volledig onder in de soep en houd, met de staaf onder een lichte hoek in de soep, de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.

  • Stap 8

    Dompel de mixstaaf volledig onder in ander deel van de pan en houd, met de staaf onder een lichte hoek, de variabele snelheidsregelaar nog 2 seconden ingedrukt.

  • Stap 9

    Meng porties soep in intervallen van 2 seconden totdat de soep romig is en er wat bloemkoolroosjes overblijven voor textuur.

  • Stap 10

    Haal de staafmixer uit de soep.

  • Stap 11

    Roer gehakte peterselie door de soep en serveer deze warm.

  • TIP

    Je kunt deze soep volledig naar eigen smaak mengen, variërend van met lekkere stukken bloemkoolroosjes tot volledig glad.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Perfect pizzadeeg

Het enige recept voor Italiaans pizzadeeg dat je nodig hebt!

  • 65' Voorbereiding
  • 20' Koken

Hamburgerbroodjes

Laat de in de winkel gekochte broodjes voor wat ze zijn en maak thuis je eigen hamburgerbroodjes.

  • 15' Voorbereiding
  • 20' Koken

Banaan-havermoutpannenkoeken

Deze pannenkoeken zonder bloem zijn zeer smakelijk en snel gemaakt in een blender.

  • 5' Voorbereiding
  • 15' Koken

HUISGEMAAKTE romige bloemkoolsoep

Stap 1

Verwarm een braadpan op middelhoog vuur en doe olijfolie in de hete pan.

Stap 2

Voeg de uien, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak de uien onder voortdurend roeren, gedurende ongeveer vier minuten glazig.

Stap 3

Voeg bloemkool en bouillon toe aan de pan. Roer het mengsel om alle ingrediënten volledig te vermengen, zet het vuur naar middelhoog en doe het deksel op de pan.

Stap 4

Laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken of totdat je met een vork in de bloemkool kunt prikken.

Stap 5

Zet de hittebron uit en voeg volle slagroom, zout, peper, nootmuskaat en citroenrasp toe.

Stap 6

Bevestig de panbeschermer op de mixstaaf van de draadloze staafmixer van KitchenAid® en bevestig de mixstaaf vervolgens aan de motorunit.

Stap 7

Dompel de mixstaaf volledig onder in de soep en houd, met de staaf onder een lichte hoek in de soep, de variabele snelheidsregelaar 2 seconden ingedrukt.

Stap 8

Dompel de mixstaaf volledig onder in ander deel van de pan en houd, met de staaf onder een lichte hoek, de variabele snelheidsregelaar nog 2 seconden ingedrukt.

Stap 9

Meng porties soep in intervallen van 2 seconden totdat de soep romig is en er wat bloemkoolroosjes overblijven voor textuur.

Stap 10

Haal de staafmixer uit de soep.

Stap 11

Roer gehakte peterselie door de soep en serveer deze warm.

TIP

Je kunt deze soep volledig naar eigen smaak mengen, variërend van met lekkere stukken bloemkoolroosjes tot volledig glad.

top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.