Vorige bladzijde

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren, krijg je een lichter gerecht dat ideaal is voor een zomeravond.

Begin met koken

Benodigdheden

Details

13

Ingrediënten

4

Stappen

Tijd

30'

Voorbereiding

20'

Koken

50'

Totaal

Ingrediënten

  • 1portie pastadeeg bereid met 4 el pesto in de plaats van 1 ei en uitgerold tot op stand 7
  • 2kleine courgettes
  • 1rode paprika
  • 1gele paprika
  • 1venkel
  • 250 gkerstomaten
  • 4 elolijfolie
  • 25 gparmezaanse kaas
  • 1bosje marjolein of basilicum
  • 2 elextra vergine olijfolie
  • 250 gricotta
  • -extra vergine olijfolie, voor de afwerking
  • -versgemalen zwarte peper en zout
Maak het nu
  • Step 1

    Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit tot rechthoeken van 12 cm bij 10 cm. Kook de pastavellen in porties gedurende 30 seconden in een ruime hoeveelheid gezouten water. Verfris de pasta daarna in koud water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Dek af, zodat de pasta niet uitdroogt, en hou warm.

  • Step 2

    Snij de courgettes, paprika’s en venkel in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Doe de groenten in een braadslee en druppel er de olijfolie over. Bak de groenten 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Voeg de kerstomaten toe en bak nog 5 minuten. Haal de groenten uit de oven.

  • Step 3

    Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasptrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Hak de marjolein of basilicum grof. Meng beide onder de ricotta met de extra vergine olijfolie en kruid naar smaak.

  • Step 4

    Leg een pastavel op elk bord en schik er wat geroosterde groenten op. Leg er enkele toefjes ricotta op en bedek met een ander pastavel. Herhaal en werk af met enkele druppels extra vergine olijfolie. Serveer meteen.

Onze favoriete gerechten

Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Door de tomatensaus te vervangen door frisse kerstomaatjes en de lasagne niet in de oven te gratineren,...

  • 30' Voorbereiding
  • 20' Koken

Crostini met chocoladetapenade

Tapenade is een Provençaalse olijvenpasta met kappers en ansjovis. In dit recept worden deze vervangen...

  • 10' Voorbereiding
  • 0' Koken

Mini-courgettequiche

Quiches zijn hartige pasteitjes uit korstdeeg met een vulling op basis van eieren, melk of room, met...

  • 60' Voorbereiding
  • 0' Koken

Koken is een reis
Uw reis begint hier

  • Recepten voor elke
    gelegenheid en elke stemming

  • Haal het meeste uit uw
    keukengerei met exclusieve recepten

  • Laat u inspireren

Registreren

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief voor heerlijke kookinspiratie, handige tips en aanlokkelijke aanbiedingen van KitchenAid.

INSCHRIJVEN
Privacy*

Open lasagne met geroosterde groenten en kruidenricotta

Step 1

Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Leg de pastavellen op een bebloemd werkvlak en snij ze uit tot rechthoeken van 12 cm bij 10 cm. Kook de pastavellen in porties gedurende 30 seconden in een ruime hoeveelheid gezouten water. Verfris de pasta daarna in koud water met een scheutje olijfolie en laat uitlekken op een schone keukenhanddoek. Dek af, zodat de pasta niet uitdroogt, en hou warm.

Step 2

Snij de courgettes, paprika’s en venkel in plakjes met de schaaftrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Doe de groenten in een braadslee en druppel er de olijfolie over. Bak de groenten 15 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Voeg de kerstomaten toe en bak nog 5 minuten. Haal de groenten uit de oven.

Step 3

Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasptrommel van de roterende groenteschaaf en -rasp op stand 4. Hak de marjolein of basilicum grof. Meng beide onder de ricotta met de extra vergine olijfolie en kruid naar smaak.

Step 4

Leg een pastavel op elk bord en schik er wat geroosterde groenten op. Leg er enkele toefjes ricotta op en bedek met een ander pastavel. Herhaal en werk af met enkele druppels extra vergine olijfolie. Serveer meteen.

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.