Skip the navigation

Kruidig aardbeiensorbet

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid chef-kok
Import-Recipe - Spicy Strawberry Sorbet

Duration
Totaal0min

Hulpmiddelen

BlenderBlender

Ingrediënten

Serveren

180 ml

ongezoete amandelmelk (of sojamelk, kokosmelk)

85 g

fijngehakte, ontpitte dadels

middelgrote paprika, grof gehakt

kop goji-bessen (optioneel, azië)

snufje

cayennepeper of meer naar smaak (optioneel)

640 g

bevroren aardbeien

Stap voor stap

  1. Doe de melk, dadels, paprika, goji-bessen en cayennepeper (indien gebruikt) in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.


  2. Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op de hoogste snelheid totdat de dadels, de paprika en de goji-bessen volledig verpulverd zijn en het mengsel glad is.


  3. Schraap de binnenkant van de mengbeker schoon met de zachte zijde van de stamper.


  4. Voeg de bevroren aardbeien toe, sluit het deksel, verwijder de dop uit het deksel en steek er de stamper in.


  5. Houd de stamper stevig vast en pureer 30 seconden op een snelheid van 11 tot 20. Begeleid het fruit tussen de messen totdat het zacht maar nog bevroren is.


  6. Schep uit en serveer onmiddellijk (net als froozen yogurt) of laat 2 uur in de vriezer staan voor een harder sorbet.


  7. Laat niet langer in de vriezer staan om ijskristallen te voorkomen.