Mascarpone- en framboostaartjes

Voorbereiding

80min.

De perfecte afsluiter van een maaltijd

Zanddeeg is een van de basisrecepten die de moeite waard zijn om zelf te leren maken; het is niet moeilijk en als je een mixer gebruikt om te kneden, is het deeg zo klaar. Frambozen en dagverse mascarpone zijn niet enkel een ode aan Italië, maar het in een aantrekkelijke combinatie die de perfecte afsluiter van een maaltijd vormt, net zoals een heerlijk kopje thee in de namiddag.

Ingrediënten

  • 220 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 el citroenzeste
  • 1 el puur vanille-extract
  • 140 g suiker
  • 1 ei
  • 500 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker
  • 2 maal een halve liter frambozen

Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.

Verwijder het deeg van de menghaak en vorm een bal. Doe vershoudfolie rond de deegbal en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Rol met een deegrol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 millimeter. Snijd 12 cirkels uit het deeg, breed genoeg om de gegolfde taartvormpjes te bekleden. Druk het deeg stevig tegen de vormpjes aan en doorprik de bodems met een vork. Bedek elk taartje met een stuk bakpapier en leg er wat bakgewichten op.

Zet de Twelix Artisan oven op 180°C en kies voor de functie Conventioneel. Bak het zanddeeg 9 minuten en verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier. Bak nog eens 5 à 7 minuten; de randen moeten lichtgoud gekleurd zijn.

Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen vooraleer het zanddeeg uit de vormpjes te halen. Meng ondertussen met een draadgarde de mascarpone en het poedersuiker.

Vul de taartjes met deze crème en decoreer ze vervolgens met de frambozen. Dien op.

INSCHRIJVEN

Verlanglijstje

U moet zijn ingelogd om producten aan uw verlanglijstje toe te voegen.

Inschrijven

Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.