Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.
Ingrediënten
Stap 1
Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.
Stap 2
Verwijder het deeg van de menghaak en vorm een bal. Doe vershoudfolie rond de deegbal en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Rol met een deegrol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 millimeter. Snijd 12 cirkels uit het deeg, breed genoeg om de gegolfde taartvormpjes te bekleden. Druk het deeg stevig tegen de vormpjes aan en doorprik de bodems met een vork. Bedek elk taartje met een stuk bakpapier en leg er wat bakgewichten op.
Stap 3
Zet de Twelix Artisan oven op 180°C en kies voor de functie Conventioneel. Bak het zanddeeg 9 minuten en verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier. Bak nog eens 5 à 7 minuten; de randen moeten lichtgoud gekleurd zijn.
Stap 4
Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen vooraleer het zanddeeg uit de vormpjes te halen. Meng ondertussen met een draadgarde de mascarpone en het poedersuiker.
Stap 5
Vul de taartjes met deze crème en decoreer ze vervolgens met de frambozen. Dien op.
Onze favoriete gerechten
Geniet mee van deze beproefde recepten die ongetwijfeld in de smaak vallen. Ze zijn bijzonder populair bij onze thuiskoks, en zowel de smaak van de gerechten als de glimlach van uw gasten zal u betoveren.
Stap 1
Doe de bloem, de in blokjes gesneden boter, de citroenzeste, het vanille-extra, de suiker en het ei in de kom van de Artisan mixer/keukenrobot. Bevestig de platte menghaak en zet de mixer aan op lage snelheid om 2 minuten te mengen. Verhoog de snelheid van de mixer naar stand 6 en laat nog eens 30 seconden mengen.
Stap 2
Verwijder het deeg van de menghaak en vorm een bal. Doe vershoudfolie rond de deegbal en laat 30-45 minuten rusten in de koelkast. Rol met een deegrol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 4-5 millimeter. Snijd 12 cirkels uit het deeg, breed genoeg om de gegolfde taartvormpjes te bekleden. Druk het deeg stevig tegen de vormpjes aan en doorprik de bodems met een vork. Bedek elk taartje met een stuk bakpapier en leg er wat bakgewichten op.
Stap 3
Zet de Twelix Artisan oven op 180°C en kies voor de functie Conventioneel. Bak het zanddeeg 9 minuten en verwijder vervolgens de bakgewichten en het bakpapier. Bak nog eens 5 à 7 minuten; de randen moeten lichtgoud gekleurd zijn.
Stap 4
Haal de vormpjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen vooraleer het zanddeeg uit de vormpjes te halen. Meng ondertussen met een draadgarde de mascarpone en het poedersuiker.
Stap 5
Vul de taartjes met deze crème en decoreer ze vervolgens met de frambozen. Dien op.