Aardappel-spinazie puree met ei

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 25’
  • Totale tijd: 35’

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 g kruimige aardappels, geschild in kleine stukken
  • 2 el pijnboompitten
  • 500 ml water
  • 100 g spinazie, gewassen
  • 2 el boter

Stap 1

Doe 300 ml water in de pan. Zet het stoommandje in de pan. Leg eieren in stoommandje. Sluit deksel met dop. Druk op STEAM/STOMEN P1. Draai de tijd naar 20 minuten. Haal het stoommandje eruit en spoel eieren koud. Giet vocht uit pan.

Stap 2

Plaats StirAssist-menger in de pan. Doe aardappels, pijnboompitten en 500 ml water in de pan (voeg nooit zout toe aan eten voor baby’s). Sluit deksel zonder dop. Selecteer PUREE/PUREREN P5. Druk op start. Giet kookvocht af. Zet pan terug. Voeg spinazie en boter toe. Sluit deksel zonder dop. Druk 3-5 seconden op Pulse knop om te mengen.

Stap 3

Pel eieren en snijd in stukjes. Schep stamppot op bord. Of voeg het ei toe aan pan en pureer grof mee met de spinazie.

Chef suggestie

Kook iets meer eieren, zo kan de baby de dag erna bij de lunch een eitje op brood eten. Of maak er een heerlijke eiersalade mee.

Alternatief 1

Vervang de aardappels door knolselderij of pastinaak.

Alternatief 2

Vervang de spinazie door fijngesneden andijvie.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
""Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken""