Draadjesvlees met bier en zilveruitjes

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 120’
  • Totale tijd: 130’

Ingrediënten

  • 1 grote ui, in vieren
  • 1 teen knoflook, schoongemaakt
  • 500 g runderrib lappen, in blokjes van 2 bij 2 cm
  • peper & zout
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 330 ml bier
  • 1 blaadje laurier
  • 5 el zilveruitjes
  • 1 el rode wijnazijn

Stap 1

Plaats MultiBlade-mes in de pan. Voeg ui en knoflook toe. Sluit deksel en druk 5 seconden op de Pulse knop. Schraap wand schoon met spatel.

Stap 2

Vervang mes door StirAssist-menger. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg olie, vlees en tomatenpuree toe. Selecteer BRADEN P1. Sluit deksel. Druk op start.

Stap 3

Voeg na de bereiding bier, laurier en naar smaak zout en peper toe. Sluit deksel zonder maatbeker. Selecteer BRADEN P4 en druk op Start. Voeg zilveruitjes en azijn toe en roer erdoor door pulsknop 3x 1 seconde in te drukken.

Chef suggestie

Maak een dubbel recept. Laat het goed afkoelen en vries het in. Of bewaar het enkele dagen in een luchtdicht afgesloten trommeltje in de koelkast.

Alternatief 1

Voeg in plaats van bier gepelde tomaten toe. Ook lekker voor kinderen.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"