Kip met tomaat, prei en oregano

Yolanda van der Jagt
Yolanda van der Jagt
Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.

  • Voorbereiding: 10’
  • Bereiding: 20’
  • Totale tijd: 30’

Ingrediënten

  • 1 rode peper, fijn gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 500 g kippendij, in stukjes
  • peper & zout
  • 300 g prei, grof gesneden
  • 400 g kerstomaatjes, gehalveerd of tomatenblokjes uit blik
  • ½ gedroogde oregano

STAP 1

Plaats stirassist-menger in de kom. Voeg olie en kip toe. Voeg zout toe. Sluit deksel, selecteer BRADEN P1 en druk op start.

STAP 2

Voeg overige ingrediënten toe. Voeg naar smaak zout toe. Sluit deksel, selecteer STOVEN P11 druk op start om te bevestigen.

STAP 3

Verdeel de kip over diepe borden. Lekker met rijst of quinoa.

CHEF SUGGESTIE

Pasta ovenschotel; schep de kip, saus en gekookte pasta in een ovenschaal door elkaar. Bestrooi met geraspte kaas en bak in ca. 20 min. goudbruin op 210 °C.

Alternatief 1

Indische kip maak je door de tomaat te vervangen door 400 ml kokosmelk. Voeg 1 el koenjit, 1 el gemalen koriander en ½ el gemalen komijn toe in plaats van oregano. Serveer met rijst en kroepoek.

Alternatief 2

Je kunt de kip door kalkoenvlees vervangen.

EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT

Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel in je keuken"