Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen>Collectie mixers>Mixers>Aan de slag met je mixer> Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan?

Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan?

Wanneer je jouw nieuwe KitchenAid mixer met in hoogte verstelbare kom uitpakt, kun je hem als volgt in elkaar zetten, zodat je er meteen culinaire creaties mee kunt gaan maken. Bekijk de stappen hier...

Dankzij het ontwerp van jouw staande mixer is deze eenvoudig in gebruik, je zult er dus snel vertrouwd mee raken. Zie hieronder hoe je de mixer in elkaar zet.

Zo bevestig je de kom:

 1. Controleer of de mixer uit staat (snelheid '0') en zorg dat de stekker niet in het stopcontact zit.
 2. Plaats de hendel voor het in hoogte verstellen van de kom in de laagste stand.
 3. Plaats de komhouders over de fixeerpennen. Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP1
 4. Duw op de achterkant van de kom tot de fixeerpen in het veerslot klikt. Je hoort een lichte 'klik' wanneer de kom op zijn plaats vastklikt.
 5. Breng vóór het mixen de kom omhoog.

OPMERKING: Het is belangrijk dat je op de achterkant van de kom duwt tot je een klikgeluid hoort. Als je geen klik hoort, lijkt de kom misschien vlak te staan, maar zit deze niet goed vastgeklikt, en zal de menghaak de zijkanten van de kom raken.

Zo breng je de kom omhoog

 1. Draai de hendel om de kom op te heffen recht omhoog. Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP2
 2. Tijdens het mixen moet de kom altijd opgeheven en vergrendeld zijn.

Zo laat je de kom zakken

 1. Draai de hendel naar achteren en omlaag.

Zo neem je de kom van de mixer af

 1. Controleer of de mixer uit staat (snelheid '0') en zorg dat de stekker niet in het stopcontact zit.
 2. Plaats de hendel voor het in hoogte verstellen van de kom in de laagste stand.
 3. Neem de menghaak, draadgarde, of kneedhaak eraf.
 4. Pak de handgreep van de kom en til deze recht omhoog van de fixeerpennen af.

Zo bevestig je een accessoire (menghaak, draadgarde of kneedhaak)

 1. Controleer of de mixer uit staat (snelheid '0') en zorg dat de stekker niet in het stopcontact zit.
 2. Schuif het accessoire op de as van de menghaak.
 3. Draai het accessoire rechtsom, en haak de menghaak via de pen op de as vast op de as. Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP3

Zo verwijder je een accessoire (menghaak, draadgarde of kneedhaak)

 1. Controleer of de mixer uit staat (snelheid '0') en zorg dat de stekker niet in het stopcontact zit.
 2. Druk het accessoire op de as omhoog en draai het naar links.
 3. Trek de garde of haak van de as af.

Zo controleer je de vrije ruimte (hoogte) van de kom:

Jouw mixer is in de fabriek zo afgesteld dat je er optimaal mee kunt mixen; de platte menghaak hangt net boven de bodem van de kom. Als deze om één of andere reden de bodem van de kom raakt of te hoog boven de bodem hangt, kun je de afstand snel corrigeren.

Op mixers met een in hoogte verstelbare kom kan de stelschroef zich op twee plaatsen bevinden. Als je geen stelschroef ziet op positie 'A' in het diagram, is het een klein schroefje, zoals aangegeven met positie 'B' in het diagram. Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP4!["Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP5] (Hoe_zet_je_de_mixer_met_in_hoogte_verstelbare_kom_in_elkaar_en_hoe_pas_je_hem_aan_STAP5.jpg "Hoe zet je de mixer met in hoogte verstelbare kom in elkaar en hoe pas je hem aan STAP5") OPMERKING: Mixers die vóór 1980 zijn gemaakt, hebben geen stelschroeven, hierbij moet de afstelling worden uitgevoerd door een erkend Servicecentrum. Als dit het geval is bij jouw mixer, kun je ons Een e-mail sturen OF [Bel ons op](tel:00800 381 04026) - Op dit gratis nummer krijg je ondersteuning in de eigen taal - open van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur.

 1. Haal de stekker van de mixer uit het stopcontact of schakel de stroomtoevoer uit.
 2. Plaats de hendel om de kom op te heffen in de laagste stand.
 3. Bevestig de platte menghaak.
 4. Stel de hoogte zodanig af dat wanneer de kom is opgeheven, de menghaak net boven de bodem van de kom hangt. Dit doe je door de stelschroef (A) tegen de wijzers van de klok in te draaien om de kom op te heffen, of met de wijzers van de klok mee te draaien om de kom te laten zakken. Meer dan een lichte draai is niet nodig, de schroef kan in elke richting niet meer dan een kwartslag (90 graden) worden gedraaid. (Het volledige afstellingsbereik is een halve draai, of 180 graden.) OPMERKING: De stelschroef voor hoogteafstelling van mixers met een kantelbare kop is hetzelfde, maar voor sommige mixermodellen met een in hoogte verstelbare kom die na april 2003 zijn geproduceerd, moet de stelschroef in de tegengestelde richting worden gedraaid. Als je de schroef tegen de richting van de klok in draait, en dat niet helpt, probeer de schroef dan in de andere richting te draaien.
 5. Plaats de hendel voor het opheffen van de kom helemaal omhoog om te controleren of er vrije ruimte is tussen de menghaak en de kom.
 6. Herhaal stap 4 en 5 indien nodig.

Een naar behoren afgestelde menghaak zal de bodem of de zijkanten van de kom niet raken. Als de menghaak of draadgarde echter zo laag hangt dat deze de bodem van de kom raakt, kan de witte coating van de menghaak wegslijten of kunnen de draden van de draadgarde slijten of uiteen gaan staan.

Tekenen dat de mixer moet worden aangepast:

• Wanneer de menghaak de zijkant van de kom raakt, betekent dit dat de kom niet naar behoren vastgeklikt zit, ook al ziet het er op het oog uit alsof de kom vlak staat. • Als de ingrediënten op de bodem van de kom niet goed worden vermengd, is de menghaak te hoog afgesteld. • Als de kantelbare kop van de mixer niet kan worden vergrendeld, is de menghaak te hoog afgesteld. • Als de witte menghaak beschadigt door aanraking van de bodem of als de klopper de bodem raakt, is de hoogte te laag afgesteld.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.