Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?
Veelgestelde vragen>Collectie mixers>Mixers>Tips en trucs voor mixers> Nog tips nodig voor mixen met de beste resultaten?

Nog tips nodig voor mixen met de beste resultaten?

Ga voor creaties met de beste resultaten dankzij onze tips voor gebruik van de staande mixer. Lees alles over tijden, snelheden, het toevoegen van ingrediënten en meer.

Leer hoe je je mixer optimaal bedient met een paar simpele tips:

Taak Tip
Mixtijd Je KitchenAid staande mixer mixt sneller en grondiger dan de meeste andere elektrische mixers. De kloptijd van de meeste recepten moet daarom worden aangepast, om te voorkomen dat je iets te ver doorklopt. Je bepaalt de ideale kloptijd door het beslag of deeg in de gaten te houden en te kloppen totdat het mengsel eruitziet zoals in het recept wordt beschreven, bijvoorbeeld 'glad en romig'. Lees hieronder meer over snelheden.
Toevoegen van ingrediënten De standaardprocedure voor het mixen van de meeste beslagen, vooral voor cake- en koekmixen, is ze toevoegen in deze volgorde: 1/3 droge ingrediënten, 1/2 vloeibare ingrediënten, 1/3 droge ingrediënten, 1/2 vloeibare ingrediënten, 1/3 droge ingrediënten. Zet de mixer op Snelheid 1 tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verhoog vervolgens tot de gewenste snelheid. Voeg de ingrediënten altijd zo dicht mogelijk bij de rand van de kom toe, niet rechtstreeks in de bewegende klopper. Met behulp van het schenkschild kun je gemakkelijk ingrediënten toevoegen (deze zit bij bepaalde modellen inbegrepen en is tevens verkrijgbaar als optioneel accessoire.)
Het bereiden van cakemixen Gebruik bij het bereiden van cakemixen uit een verpakking Snelheid 4 voor middelmatige snelheid en Snelheid 6 voor hoge snelheid. Mix voor het beste resultaat gedurende de tijd zoals op de verpakking staat vermeld.
Toevoegen van noten, rozijnen of gekonfijt fruit Mix harde ingrediënten alleen mee tijdens de laatste seconden op Snelheid 1. Het beslag moet dan al dik genoeg zijn om te voorkomen dat fruit of noten tijdens het bakken naar de bodem van de bakvorm zakken. Bestuif plakkerig fruit eerst met wat bloem om ze beter door het beslag te kunnen verdelen.
Kneden van gistdeeg Gebruik altijd de deeghaak voor het mengen en kneden van gistdeeg. Gebruik Snelheid 2 om gistdeeg te mengen of te kneden. Gebruik van een andere snelheid maakt de kans op storingen aan de mixer erg groot. Wanneer je deeg maakt in een 4,3 L mengkom, gebruik dan niet meer dan 900 g bloem of 800 g volkoren meel per recept. Wanneer je deeg maakt in een 4,8 L mengkom, gebruik dan niet meer dan 1 kg bloem of 800 g volkoren meel per recept.
Eiwit opkloppen Doe de eieren op kamertemperatuur in een schone, droge mengkom. Plaats de kom en de draadgarde. Om spetteren te voorkomen, stel je geleidelijk in op de aangegeven snelheid en klop je tot de gewenste dikte is bereikt. Verhoog voor 1 eiwit de snelheid geleidelijk naar Snelheid 10, verhoog voor 2 of meer eiwitten de snelheid geleidelijk naar Snelheid 8. Klopstadia: let op dat je eiwitten met een KitchenAid staande mixer snel opgeklopt hebt. Voorkom dus dat je te lang doorklopt.
Slagroom Schenk de koude slagroom in de gekoelde mengkom. Plaats de kom en de draadgarde. Om spetteren te voorkomen, stel je geleidelijk in op de aangegeven snelheid en klop je tot de gewenste dikte is bereikt. Verhoog voor minder dan 200 ml de snelheid geleidelijk naar Snelheid 10, verhoog voor meer dan 200 ml de snelheid geleidelijk naar Snelheid 8. Klopstadia: houd de room goed in de gaten. Omdat je KitchenAid staande mixer zo snel klopt, zitten er maar een paar seconden tussen elk klopstadium.

Opmerking: wanneer ingrediënten helemaal onderin je mengkom niet goed worden gemixt, komt de klopper niet diep genoeg in de kom. Lees ons artikel over de vrije ruimte tussen menghaak en kom om te weten hoe je dit makkelijk zelf kunt aanpassen.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.