Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kan ik het beste roomijs maken?

Van zelfgemaakt roomijs wordt iedereen blij. Lees hier hoe gemakkelijk het is om zelf roomijs te maken met onze KitchenAid accessoire, de roomijsmachine...

Liefhebbers van roomijs zullen helemaal weg zijn van deze roomijsmaker. Als je thuis roomijs wilt maken, is dat met dit hulpmiddel heel eenvoudig. Hier zijn onze tips:

Stel je vriezer, voordat je de ijsmachine gaat gebruiken, in op de koudste stand. Zet de vrieskom van tevoren minimaal 15 uur in de vriezer.

Bereid daarna alvast het ijsmengsel. Voor de beste en snellere resultaten kun je het roomijsmengsel van tevoren goed laten koelen in de koelkast.

Zo maak je roomijs in de roomijsmachine:

  1. Zet de vooraf ijskoud gekoelde vrieskom, roerspaan en aandrijving in elkaar.
  2. Stel de mixer in op roersnelheid en giet het ijsmengsel dan geleidelijk aan in de vrieskom terwijl de mixer roert (BELANGRIJK: Giet geen mengsel in de vrieskom voordat je de staande mixer aanzet, want daardoor kan het mengsel voortijdig bevriezen en de roerspaan vastlopen).
  3. Mix gedurende 20 à 30 minuten, of tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Voeg na 12 à15 minuten mengen eventueel vaste ingrediënten toe, zoals fruit, noten, snoepjes of chocoladeschilfers.
  4. Verwijder de roerspaan en de vrieskom. Gebruik een rubberen spatel of een plastic of houten lepel om het roomijs in dessertkommetjes te doen en er meteen van te genieten, of bewaar het in een luchtdichte verpakking. Bewaar roomijs niet in de vrieskom in de vriezer. Als je hard roomijs uit de vrieskom schraapt met een metalen lepel of keukengerei, kan de vrieskom beschadigen.

Hoe eet je je roomijs het liefst - zacht of hard?

Met de roomijsmaker maak je roomijs met een zachte textuur. Als je van roomijs met een stevigere textuur houdt, bewaar je het 2 à 4 uur in een ondiepe, luchtdichte verpakking in de vriezer.

OPMERKING: Als de roerspaan begint weg te glijden en een klikkend geluid maakt, is dat een signaal dat het roomijs klaar is. Geniet ervan!

Ga voor inspiratie voor meer ijssmaken naar onze pagina Recepten.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.