Startpagina>Klantenservice> Veelgestelde vragen
Hoe kunnen we je helpen?

Wat kun je maken in een mixer?

Een KitchenAid mixer kan je helpen bij het maken van allerlei creaties. Als je je afvraagt hoe je optimaal gebruik kunt maken van je voedselmixer, bekijk dan onze tips en ideeën.

Je kunt eindeloos veel recepten maken met je KitchenAid staande mixer, en je kunt ook veel tijd en moeite besparen met een handmixer.

Een gids om als beginner aan de slag te gaan

Als je je mixer net leert kennen en graag een inleiding leest voor het gebruik ervan, bezoek dan onze Startersgids voor mixers

Laat je inspireren door recepten

Voor volop inspiratie voor wat je allemaal kunt maken, kun je onze receptenpagina bezoeken.

Mixtips voor staande mixers

Hier zijn onze tips voor de beste creaties met je mixer:

Pas eventueel de tijd aan

Let goed op de timing, want je mixer zal sneller en grondiger mixen dan de meeste andere elektrische mixers. De mixtijd van de meeste recepten moet daarom worden aangepast, anders mix je misschien te lang. Je bepaalt de ideale mixtijd door het beslag of deeg in de gaten te houden en te mixen totdat het mengsel eruitziet zoals in het recept wordt beschreven, bijvoorbeeld 'glad en romig'.

Ingrediënten toevoegen aan de mixer

De standaardmethode om te volgen bij het mixen van beslag, vooral cakebeslag en koekjesdeeg, is het toevoegen van ingrediënten in deze volgorde:

1/3 droge ingrediënten, 1/2 vloeibare ingrediënten, 1/3 droge ingrediënten, 1/2 vloeibare ingrediënten, 1/3 droge ingrediënten.

Gebruik Snelheid 1 totdat de ingrediënten door elkaar zijn gemengd, en voer de snelheid daarna geleidelijk op tot de gewenste snelheid.

Voeg je ingrediënten altijd zoveel mogelijk toe aan de zijkant van de kom, niet rechtstreeks in de draaiende klopper of menghaak.

Je kunt het schenkschild bovenop de kom bevestigen om je te helpen de ingrediënten zonder morsen toe te voegen.

Snelheden voor cakemengsels

Wanneer je een voorverpakte cakemix bereidt, gebruik je Snelheid 4 als middelste snelheid en vervolgens Snelheid 6 als hoogste snelheid. Mix voor het beste resultaat gedurende de tijd die vermeld wordt in de instructies op de verpakking, of net zo lang tot je kunt zien dat het mengsel de gewenste consistentie heeft gekregen.

Noten, rozijnen of gekonfijte vruchtjes toevoegen

Vaste ingrediënten mag je pas in de laatste seconden van het mixen in het mengsel vouwen, op Snelheid 1.

Let er goed op dat het beslag op dat moment dik genoeg is, zodat de gekonfijte stukjes fruit of de noten tijdens het bakken naar de bodem van de bakvorm zakken.

Plakkerige stukjes fruit kun je het beste eerst bestrooien met bloem voordat je deze in het beslag vouwt. Zo worden ze beter verdeeld.

Vloeibare ingrediënten of mengels toevoegen

Mengsels die grote hoeveelheden vloeibare ingrediënten bevatten moet je op een lagere snelheid mixen, om spatten te voorkomen.

Voer de snelheid pas op nadat het mengsel dikker is geworden.

Gistdeeg kneden

Gebruik altijd de kneedhaak om gistdeeg te mengen en te kneden.

Gebruik Snelheid 2 om gistdeeg te mengen of te kneden. Want als je een andere snelheid gebruikt is het risico groot dat de machine vastloopt.

Gebruik voor kommen van 4,3 L geen recepten waarvoor je meer dan 900 g (7 cups) patentbloem of meer dan 800 g (6 cups) volkorenmeel nodig hebt.

Gebruik voor kommen van 4,8 L geen recepten waarvoor je meer dan 1kg (8 cups) patentbloem of meer dan 800 g (6 cups) volkorenmeel nodig hebt.

Was dit artikel nuttig?
top
Selecteer een ander product

Vergelijken

Producten vergelijken

U kunt niet meer dan 3 producten kopen. Verwijder een product voordat u een ander product toevoegt.