Gestoomde varkensribben met mierikswortelsaus

KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

  • Voorbereiding: 30’
  • Bereiding: 25’
  • Totale tijd: 55’

Ingrediënten

  • 1 kg varkensribben
  • grof zout
  • 2 eieren (dooiers)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 2,5 dl plantaardige olie
  • 3 eetlepels geraspte mierikswortel
  • zout en peper

Stap 1

Giet water in de kom tot aan het niveau voor stomen. Zet er de stoombakjes in en schik de ribben gekruid met grof zout in de bovenste stoombakje. Dek af met een deksel.

Stap 2

Zet op de Stomenfunctie, stel de tijd in op 20 minuten en de temperatuur op 110 °C. Druk op Start om te beginnen koken.

Stap 3

Neem de stoombakjes eruit, giet het water af, schep de ribben op een schaal en houd warm.

Stap 4

Spoel de kom uit, bevestig opnieuw en plaats er de Eierklopper in.

Stap 5

Giet de eierdooiers, mosterd en azijn in de kom. Stel de snelheid in op 7 en de tijd op 5 minuten, druk op Start om te beginnen.

Stap 6

Giet er al de olie in, druk na 4 minuten op Annuleren, kruid naar smaak met zout en peper en voeg de mierikswortel toe. Druk op Start om de kookcyclus verder te laten lopen.

Stap 7

Serveer het vlees met de mierikswortelmayonaise.