Koffie- en chocoladepudding

KitchenAid Chef
KitchenAid Chef

  • Voorbereiding: 15’
  • Bereiding: 20’
  • Totale tijd: 35’

Ingrediënten

  • 100 g pure chocolade
  • 1 eetlepel instant koffie
  • 50 g suiker
  • 40 g maïzena
  • 4 dl melk
  • 2 cl marsala
  • 2 eetlepels chocoladekrullen

Stap 1

Plaats de StirAssist-menger in de kom, voeg de koffie, suiker, maïzena en marsala toe.

Stap 2

Zet op de Stoven P1-functie en druk op Start om te beginnen koken.

Stap 3

Begin nu de melk beetje bij beetje door het gat in het deksel te gieten.

Stap 4

Voeg de pure chocolade toe wanneer het signaal weerklinkt, stel de tijd in op 4 minuten, de temperatuur op 90 °C en de snelheid op 2, druk vervolgens op Start om de kookcyclus te voltooien.

Stap 5

Giet het mengsel in een lage en wijde antiaanbakvorm.

Stap 6

Snijd in schijfjes en serveer gegarneerd met chocoladekrullen.