Yolanda werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
Voorbereiding: 10’
Bereiding: 30’
Totale tijd: 40’
Ingrediënten
2 sjalotjes, gepeld en in vieren
1 teentje knoflook, gepeld
1 bosje(ca. 20 g) kervel
4 el mayonaise
1 el geraspte mierikswortelpasta
2 el grove mos terd
1-2 el vers citroensap
1-2 tl rietsuiker
peper en zout
1 kg nieuwe krielaardappeltjes met schil
Stap 1
Plaats MultiBlade-mes in kleine kom in de pan. Doe sjalotjes met knoflook in kom. Sluit deksel met dop. Druk 5 seconden op Pulse knop. Schraap wand schoon. Voeg kervel toe. Sluit deksel. Druk nog 5 seconden op Pulse. Open en schraap wand schoon met spatel. Verwijder deksel. Meng met spatel mayonaise, mierikswortel pasta, mosterd, citroensap, suiker en wat peper en zout door kruidenmengsel. Haal kom uit pan en zet in koelkast.
Stap 2
Doe krieltjes in de pan. Zet ze net onder koud water. Voeg beetje zout toe. Sluit deksel, zonder dop. Selecteer BOIL/KOKEN P1. Draai tijd naar 30 minuten en niet op 20 minuten en zet de snelheid op 0. Druk op start. Giet gaargekookte krieltjes af en laat een beetje of helemaal afkoelen. Op smaak brengen met de in de koelkast geplaatste saus.
Chef suggestie
Stoom de aardappeltjes in de stoomschaal boven een laag water.
Alternatief 1
Maak de salade met grote nieuwe aardappelen. Ook deze hoeven niet te worden geschild. Snijd ze in 6-8 stukken.
Alternatief 2
Voeg aan de salade gekookte garnalen, gerookte zalmreepjes, gerookte kipreepjes of stukjes hardgekookt ei toe.
EEN RECEPT VAN YOLANDA VAN DER JAGT
Yolanda van der Jagt heeft bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland gewerkt. Zij werkte onder meer met Jamie Oliver bij The River Café in Londen en daarna bij het beroemde restaurant Chez Panisse in Californië. De laatste jaren maakt ze naam als succesvolle kookboeken auteur en receptontwikkelaar.
"Als de Cookprocessor op het aanrecht staat gebruik je hem doorlopend. Ook naast het gewone fornuis waar pannen op staan. Het wordt een onderdeel van in je keuken"