Tomatensoep met balletjes

Cook Book
Cook Book

  • Voorbereiding: 8’
  • Bereiding: 35’
  • Totale tijd: 43’

Ingrediënten

  • 150 g ui, gepeld, in 4 gesneden
  • 1 kg tomaten, in 4 gesneden
  • 1 staaf prei, grof gesneden
  • 2 el olijfolie
  • ½ bos platte peterselie, grof gehakt
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 750 ml water
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 3 el suiker
  • 350 g verse rauwe vleesballetjes (2cm)
  • peper & zout

Stap 1

Plaats het ‘MultiBlade’-mes in de kom. Voeg ui, tomaat en prei toe. Sluit het deksel. Druk 15 seconden op Pulse. Open en schraap los. Doe de olijfolie in de kom. Sluit het deksel maar verwijder de dop. Selecteer KOKEN P2 en druk op start. Stap 1 verschijnt op het display. Druk op Start om te bevestigen.

Stap 2

Na Stap 1: voeg peterselie, dragon, bouillonblokjes, water, tomatenpuree en suiker toe. Sluit het deksel. Druk op Start om Stap 2 te activeren.

Stap 3

Na Stap 2: druk op Annuleren om de warmhoudfunctie uit te schakelen. Open en verwijder de dragontakjes. Sluit het deksel. Stel de tijd in op 2 minuten, druk op Start en breng de snelheid langzaam naar 10. Doe de rauwe balletjes in de soep. Sluit. Stel de temperatuur in op 110°C en de tijd op 5 minuten. Druk op start. Voeg naar wens peper en zout toe. Dien warm op.