Skip the navigation

Hoe krijg ik perfect gestoomde melk?

Je hebt een heerlijk kopje espresso gezet en nu wil je je melk perfect stomen voor drankjes zoals latte, cappuccino of macchiato. Je leest hier hoe je dat doet.

Je kunt het handige stoompijpje op je espressomachine gebruiken om warme melk met precies de juiste consistentie te maken. Hierdoor ziet deze er veel beter uit en zo smaakt en voelt hij dan ook. Door onderstaande stappen te volgen schuim jij melk op als een expert en bereik je de resultaten die je wilt.

Gestoomde melk maken

  1. Begin altijd met koude melk en een koude mengbeker
  2. Dompel de punt van het stoompijpje net onder het oppervlak van de melk in de mengbeker en schuim de melk totdat de mengbeker warm voelt
  3. Zodra de mengbeker warm is, laat je het stoompijpje in de melk zakken en kantel je de mengbeker om een maalstroom in de melk te krijgen totdat de mengbeker bijna te heet is om vast te houden
  4. Het resultaat is gestoomde (hete) melk met een beetje schuim.

Wil je liever microschuim maken?
Bekijk dan de desbetreffende vraag voor stapsgewijze begeleiding bij het maken van het perfecte microschuim.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?

yesno