Skip the navigation

Verjaardagstaart met aardbeien en kokos

Import-Author - Edd Kimber
Edd Kimber
Import-Recipe - Strawberry coconut birthday cake

Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C Convectiebakken). Vet twee ronde taartvormen in van 20 centimeter en leg een vel bakpapier op de bodem.

Duration
Totaal1h
Voorbereiden1h

Hulpmiddelen

StandMixerStandMixer

Ingrediënten

voor de kokostaart

225 g

ongezouten boter, op kamertemperatuur

225 g

basterdsuiker

4

grote eieren

225 g

zelfrijzende bloem

2 theelepel

bakpoeder

1 theelepel

vanilla extract

1 theelepel

kokosextract (optioneel)

75 g

gedroogde kokos

vulling

300 g

mascarpone

4 eetelepel

poedersuiker

100 g

aardbeiconfituur

Stap voor stap

  1. Verwarm de Twelix Artisan oven voor op 180°C (160°C Convectiebakken). Vet twee ronde taartvormen in van 20 centimeter en leg een vel bakpapier op de bodem.

  2. Voor de cake, doe de boter en de suiker in de kom van een Artisan mixer/keukenrobot en bevestig de platte menghaak. Klop alles samen gedurende 5 minuten of tot het beslag licht en luchtig is. Voeg één ei per keer toe en klop tot het volledig door het beslag is opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Meng ondertussen de bloem en het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel bij het eimengsel en mix alles op lage snelheid tot alle ingrediënten zijn gemengd. Als het beslag wat dik lijkt, voeg dan een aantal eetlepels melk toe om het wat lichter te maken. Voeg tot slot het vanille- en kokosextract en de gedroogde kokosnoot toe, en mix alles handmatig tot alle ingrediënten zijn gemengd.

  3. Verdeel het beslag in twee ingevette bakvormen en strijk het egaal uit. Bak vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten of tot het goudbruin kleurt. Om te controleren dat de taart klaar is, prik je met een prikker in het midden van de taarten; komt deze er droog uit, dan is de taart klaar. Laat de taarten in de bakvorm ongeveer 10 minuten afkoelen vooraleer ze om te keren op een rooster om volledig af te koelen.

  4. Voor de vulling, doe de mascarpone en het poedersuiker in een kom en mix alles samen tot het volledig is gemengd. Voeg tot slot in draaibeweging de confituur toe. Spreid het mengsel uit over de bovenkant van een van de taartlagen en leg er de andere op. Strooi er wat poedersuiker over alvorens op te dienen.